Hvad betyder det at gå sukkerkold?

For alle mennesker er det et velkendt fænomen at gå sukkerkold, eller rettere føle at de mangler at spise noget. Dette kan ske i hverdagen, men også under fysiske udfoldelser. I modsætning til de fleste situationer, når du oplever at gå sukkerkold, så er det ikke altid du har mulighed for at skaffe noget sukker hurtigt, hvis du er ude på cyklen og langt hjemmefra, eller fra en bager. Men hvad betyder det at gå sukkerkold?

Følelsen af at gå sukkerkold, vil som regel føles som en følelse af at være beruset. Du kan snart ikke overskue den næste kilometer, og har næsten mest lyst til bare at ligge dig i den nærmeste grøft og komme til kræfter. Men skulle der ligge en halv mars-bar på vejen, vil du uden tvivl overveje at samle den op og spise den. Skulle du undre dig over det sidste, så har du aldrig prøvet rigtig at være sukker-kold 🙂

Men sukkerkold kan også indtræffe hvis du før træning har spist rigtig usundt, og din krop i forvejen er høj på sukker. Så vil du opleve at din krop tidligt på turen, vil forlange mere sukker. I dette tilfælde er der ikke andet at gøre, end at fortsætte i den berusede tilstand et stykke tid endnu. Du vil hurtigt opdage at kroppen kommer tilbage til sit normale stadie (3-4 km), og begynde at bruge af kroppens sukker depoter. Det er 3-4 hårde kilometer, men det er det hele værd at holde ud.

Men er du nybegynder og skal ud på en extra lang tur. Eller en garvet motionist og skal ud på en lang trænings-tur med hårde intervaller, så kan det altid være en god ide at have en bar/gel med, eller bare lidt penge på lommen. For skulle katastrofen indtræffe, og du går reel sukkerkold, og ikke kan komme over det igen. Så er det en god ide lige at have en nødplan klar. For går du reel sukker-kold, så vil resten af trænings-turen være spild af tid.

Undgå at gå sukkerkold til cykelløb/stævner

Et godt fif til ikke at gå sukkerkold til cykelløb/stævner, er at have nogle gel i baglommen som du indtager på bestemte tidspunkter. Et godt eksempel kunne være til et 100 km cykelløb, hvor du skal ud og gi lidt gas. Her kunne planen være at tage dem –

  • En efter 40 km (en alm gel, til at undgå at kroppen løber tør)
  • En efter 80 km (evt en gel med koffein, som vil give et extra boost til finalen)

Vælger du at tage en gel med koffein i, vil det være en fordel at din krop er vant til at indtage koffein, ellers kan du risikere at din krop reagere negativt på det.