De Rosa racercykler, banecykler og enkeltstartscykler

De Rosa er et velkendt italiensk mærke, der laver racercykler, tri-cykler, og enkelte singlespeed cykler. I modsætning til mange andre mærker, som kun laver cykler i carbon og aluminium, så laver De Rosa cykler i 4 forskellige materialer. Det er –

  • Carbon
  • Aluminium
  • Titanium
  • Stål

Carbon stel

Som alle andre cykelproducenter er carbon det foretrukne materiale, og det materiale de fleste cykler laves i. Det er både de helt dyre racercykler og enkeltstartscykler/tri-cykler. Indenfor racercykler laver De Rosa også deres rammer med enten en glat lakering eller en ru anodiseret lakering. Forskellen er at den ru lakering er lidt stærkere end den glatte almindelige lakering, til gengæld kan den ru anodiseret lakering være svær at gøre ren efter brug.

Aluminiums stel

De Rosa har et lille udvalg af aluminiums cykler. Det lille udvalg består af få racercykler og enkelte banecykler/singlespeed cykler. De Rosas aluminiums rammer er af meget høj kvalitet, og derfor også i den dyre ende af skalaen, når det gælder aluminiums cykler.

Titaniums stel

Som en af de få, laver De Rosa også titaniums cykler. Titaniums cykler er et sjældent syn på landevejene. Dette skyldes selvfølgelig den høje pris der er på titaniums rammer, men også det lille udvalg der er af rammen lavet i titanium. Da det er få der ønsker cykler lavet i titanium og derfor kan blive en dyr proces at lave disse rammer, har De Rosa valgt at lave disse cykler under special bestillinger. Det vil sige at cyklerne laves efter mål på den person der ønsker cyklen, og samtidig med det, så laver De Rosa kun titaniums cykler i et kort tidsrum hvert år. Så ønsker du en titaniums cykel fra De Rosa, så kan du nemt risikere ventetid på op til 11 måneder på din cykel. Men vi kan helt klart godt anbefale at købe en titaniums cykel, uanset ventetidens længde. For med et titaniums ramme, får du en cykel i høj høj kvalitet, og en cykel du vil kunne glæde dig over i rigtig mange år.

Stål stel

Som nogen af de få laver De Rosa stadig racercykler i stål. Stål har gennem tiden været det mest brugte materiale når det gælder produktionen af cykelstel. Men siden aluminium og carbon har vundet mere og mere frem, er stålstel gået hen og blevet et sjældent syn på landevejen. De Rosas udvalg af stålcykler er også meget lille, og  af klassisk stil. Men som rigtige italienere, så er klassisk look heller ikke at fornægte.

Crash genkøbs-garanti

De Rosa giver også køber mulighed for at kunne genkøbe en ny carbon ramme, i tilfælde af brud på carbon rammen/forgaflen indenfor de første 5 år. Genkøbs garantien giver 1. køber mulighed for at gen-erhverve sig en ny ramme med op til 70% rabat (jo nyere cyklen er, jo højere procenter). Det vil også sige, at sælger du din racer videre indenfor de første 5 år, så bortfalder garantien.