Motor i kranken på el-cykler

Det nye på el-cykel markedet, er el-cykler der har motoren monteret i kranken på cyklen. Det er blandt andet motorer fra Yamaha og Bosch. Ved at placere motoren i kranken, vil forbrugeren opleve en cykel der er mere i balance. Samtidig med det, så er det også nemmere for forbrugeren at skifte dæk og slange på el-cyklen, set i forhold til el-cykler med motor i for- eller bagnav. Ved at placere motoren i kranken istedet for i foreksempel i bagnavet er at du med en motor i kranken, både kan have en el-cykel med indvendigt gear og udvendigt gear.

Vi har herinde prøvekørt cykler med motor i krankboksen, blandt andet på de nye modeller fra Batavus. Det har været en rigtig god oplevelse, og kan helt klart anbefales.

Shimano har i 2015 lanceret deres nye Shimano Steps elmotor og batteri til almindelig hverdagscykel. Vi har skrevet et indlæg om Shimano Steps elmotor og batteri et andet sted her på bloggen. Tryk på linket og læs indlægget.

Vi vil igennem det næste stykke tid, komme ud og prøvekøre flere el-cykler med motor i kranken. Vi vil bagefter lave nogle indlæg hvor vi vil skrive, hvad fordele og ulemper kan være ved de forskellige modeller.