Cykelruter i Gorges du Verdon

Jeg har i sommeren 2016 haft fornøjelsen af, at cykle i området omkring Gorges-du-Verdon i Sydfrankrig, og dermed også haft muligheden for at teste cykelruter i Gorges du Verdon. Området er også bedre kendt som Europas Grand Canyon, efter at Verdon-floden har skabt en flot kløft igennem et meget bjergrigt landskab. Både et godt sted til cykling, og selvfølgelig også for ferie uden cykler.

Se video fra turen – og læs mere nedenfor.

Jeg cyklede på min cross-cykel. Ja, jeg ville have foretrukket superraceren. Men der skulle også være mulighed for, at cykle lidt med familien. Cross cyklen er lidt tungere osv., men med almindelige dæk på, kan den fint anvendes.

Cyklen har en laveste gear på 38 tænder på forreste klinge og 28 tænder bagpå, hvilket må betegnes som et rimeligt bjerggear. Det gear var jeg ofte glad for, når procenterne kom op over de 10%.

Jeg var afsted i juli måned. Ofte ender temperaturen på ca. 35 grader midt på dagen. Så det er helt klart at foretække at køre fra morgenstunden, eller ved aftentid.

Lidt om vejene i området – se kort nedenfor.

D952
Hovedvejen igennem Gorges-du-Verdon. Har en del trafik, men alligevel god til cykelture. Indeholder hele tiden op- og nedkørsler.

D102
Se video
Lille vej imellem Castellane og sydpå. Fin asfalt og meget lidt trafik. Opkørslen nordfra (fra Castellane) er med mange sving og flot. Opkørslen sydfra er mere ligeud. Så kan bedst anbefales, at køre turen sydgående fra Castellane.

D17
Lille parallelvej til D952. Super fed vej med meget lidt trafik. Har også gode stigninger.

D23
Super flot bjergvej langs nordsiden af Verdon floden. Indeholde gode stigninger fra begge sider. Bemærk at den er ensrettet på stigningen, når man kører modsat urets retning (men cyklister kan fint køre).

D71
Prøvede jeg desværre ikke. Går langs sydsiden af Verdon-floden. Fik den anbefalet af de lokale, og kunne også se den flere gange fra D23. Skal helt sikkert prøves næste gang.

Gorges-du-Verdon-Kort