Protein til din træning

Protein er et godt produkt til din træning. Protein får de fleste igennem det kød de spiser, men er du cykelrytter er det sjældent protein nok, og yderst sjældent har de fleste cykelryttere kød stående klar derhjemme når trænings-turen eller cykelløbet er slut.

Protein kan du så få ved indtagelse af bar med protein eller protein pulver.

Proteinbar

Protein bar er super godt, hvis du skal ud og cykle en lang tur (måske et langt cykelløb), og enten vil indtage det under løbet, når musklerne i benene er ved at være godt trætte. Eller hvis du vil være sikker på at der er protein klar til dig efter løbet. Som energi kilde til træning eller løb, kan proteinbaren ikke anbefales. Det virker kun som byggesten til dine muskler. Så til under løbet er det også vigtigt at du har noget andet med til at give energi til kroppen.

Proteinpulver

Protein pulver er helt klart at anbefale efter træning, set i forhold til protein-baren. Køber du det rigtige protein pulver med mange procent protein i (70-95%), vil du her få en større dosis end ved protein-baren. Det er vigtigt at du indtager proteinen, så tæt på afslutningen af træningen som muligt, da det er her at “vinduet er aller mest åbent”. Eller sagt på dansk, så er det her at din krop optager proteinen bedst. Men lad være med at tage protein pulver, bare for at tage det efter træningen, eller fordi du syntes det smager godt. Du skal kun tage det, hvis du har været ude og presse dig max. For tager du protein pulver og dine muskler ikke har brug for det, så sætter det sig som fedt istedet.

Men husker du at bruge protein rigtigt, vil du helt sikkert mærke en forskel fra træningspas til træningspas. Du vil helt sikkert føle at dine ben er mere friske og meget mere klar til at give gas.

Men som skrevet før i indlægget, så vær opmærksom på hvad det er for protein pulver du er ved at købe inden du køber det. For der er meget forskel på hvor meget protein der er i pulveret, og hvad der reelt er i pulveret. Meget af det protein pulver der sælges idag, er også med rigtig mange kulhydrater i. Det vil sige at det også kan bruges som energikilde til din træning. Men er det proteinpulver til at vedligeholde dine muskler efter træning, så er det ikke det du skal købe, men mere den rene proteinpulver. Men ønsker du et proteinpulver som også er god under træning og cykelløb, kan proteinpulver med masser af kulhydrater i, være det rigtige for dig.

Vores anbefaling

Jeg har selv cyklet på næsten alle plan de sidste 25 år, og brugt protein-bar og proteinpulver som tilskud til min træning. Det har helt klart haft en super effekt, og givet mig mulighed for at træne hårdt op til flere dage om ugen. Så for dig der træner dagligt og ofte træner med mange intervaller og høj intensitet. Så kan jeg helt klart anbefale dig at bruge det , både efter løb og efter træning. Men også gerne i små dosiser under løb der strækker sig over mange km (180+).