Orbea cykler

Orbea er et godt kendt spansk cykelmærke, der har eksisteret i rigtig mange år. Reelt blev Orbea etableret i 1840, under navnet Orbea Hermanos (oversat: Orbea brødrene), hvor de startede deres produktion af våben. Senere, helt præcis i 1920 begyndte Orbea at producere cykler, dog mest til det spanske marked. I 1990 gik Orbea global og begyndte at sælge cykler udenfor Spanien. Men på daværende tidspunkt var Orbea allerede kendt i cykelsporten, som sponsor for flere MTB- og landevejsteam. Deres cykler er alle designet i Spanien, men selve cyklen er produceret i Kina. Intet ondt om at cykler der bliver lavet i Kina, faktisk bliver de bedste carbon rammer, produceret i Kina og Taiwan.

I dag producere Orbea cykler i en bred vifte, lige fra racercykler, triathloncykler og dyre mountainbikes, til trekking cykler, urban cykler og børnecykler.

Indenfor race, triathlon og mountainbike laver Orbea nogle utrolig flotte og dyre cykler, og især carbon af den bedste kvalitet. Men du betaler helt sikkert også for det.Før i tiden var Orbea kendt for at lave meget farvestrålende cykler, hvilket ligger meget til sydlandske cykelproducenter, der godt kan lide at ting ser super fede ud. Men siden hen er Orbea gået med på vognen, og lavet cykler i dæmpede og tidsløse designs.

Når man snakker hverdagscykler, har Orbea et lille men prismæssigt bredt udvalg af cykler. Når man snakker Urban cykler, er der både enkelte dyre og enkelte billige. De har et bredt udvalg af billige mountainbikes, ved siden af de utrolig dyre. Når vi derimod kigger på børnecykler, så er udvalget meget lille og som regel kun 1 cykel i hver størrelse.

Vi har ved enkelte lejligheder, haft muligheden for at prøvekøre de dyre cykler fra Orbea. Vores konklusion er at du med en dyr racer, triathlon cykel eller mountainbike får en fed og behagelig cykel. Orbea har været god til at lave racercykler der både virker hurtige og samtidig ikke alt for stive. Hvilket deres tendens til at lave racercykler med “sloup” hjælper godt med til.

Vi kan helt klart anbefale at købe en cykel fra Orbea.