Le Trois Ballons

Lørdag den 13. juni 2015 blev årets Trois Ballons kørt, med start i Luxeuil les Bains og mål 7 km øst for Luxeuil les Bains i Raddon et Chapendu.

 

Løbet har 2 distancer du kan deltage i. Det er –

  • 213 km (4076 højdemeter)
  • 105 km (2100 højdemeter)

Reelt var man kun over 2 af “ballonerne” i 2015 udgaven af Le Trois Ballons (213 km). Det var Ballon d’Alsace og Grand Ballon. Man havde i denne udgave undladt at køre over Ballon de Servanche på den lange distance.

 

Til gengæld havde man Ballon de Servanche med på menuen på den korte distance, men her udeladt begge af de to andre “balloner”.

Derimod havde man på 213 km ruten smidt 4 andre hårde stigninger på ruten som –

  • Col des Chevreres
  • Col des Hundsrunk
  • Col de d’Oderen
  • Samt den ikke så lange sidste stigning Le Bachetey.

Le Bachetey er en stigning som reelt kun er 4 km lang, men med nogle meget stejle pasager, op til 14-16%. Da denne sidste stigning først kommer efter 195 km, kan den nemt komme til at spille en afgørende rolle for hvilken gearing man skal vælge til løbet. Personligt havde jeg valgt en 53/39 og en 12/25 til løbet. Selvom jeg var i go form og følte mig godt forberedt, kunne jeg nemt på denne sidste stigning have brugt en kassette med 27 eller 28 tænder bag. Col des Chevreres som er løbets første reelle stigning, har også 3 km til slut op mod toppen, som ligger med en gennemsnits procent på 9-11%. Så allerede her kan man med en 39-25, godt løbe lidt tør for gear. Men da den ligger så tidligt på ruten, kan man som regel godt overleve den alligevel.

Gearing til løbet

Er du i god form og velforberedt. Selvfølgelig også med en ok kampvægt, vil jeg mene at du nemt kan gennemføre med en 39-27 gearing, som den mindste. Men er du bare en smule ude af form, og måske ikke den skrappeste når det går opad, vil en 34-27 eller 39-30 gearing være nødvendig. Hvis altså du gerne vil have en god oplevelse.

Licens ryttere med mange år på bagen, og måske 7000-10000 km i benene i løbet af foråret, kan måske godt gennemføre med en 39-25… men den gør nas på sidste stigning (taler af erfaring).

Forplejning

Der er super god forplejning ude på ruten. Der er 4 depoter, hvor PowerBar står for 2 af dem, med gel, kage, vand, frugt mm, er på menuen… og der er alt det du kan spise.

Men et godt råd er at tage nogle salt tabletter med i lommen. Når et løb kommer ud og bliver så langt, og solen som regel bager godt, så kan salt tabletter være en god idé.

Billeder under løbet

Internet siden photobreton.com er ude på ruten og tage billeder, af alle deltagere der passere. Det er muligt efter løbet at købe disse billeder til en pris á 14-19 euro. alt efter hvor mange du køber.

Anbefaling af løbet

Vi har nu gennemført løbet denne ene gang, og kan klart godt anbefale løbet for jer. Der er under løbet super forplejning, som er på 4 godt udvalgte steder. Ruten er fantastisk med gode brede nedkørsler, og samtidig dejlig alsidig terræn.

Herunder en lille video, jeg selv filmene halvvejs op af Grand Ballon.