La Marmotte 2015 uden Col du Telegraphe og Col du Galibier

I 2015 udgaven af La Marmotte har arrangørerne af La Marmotte, været tvunget til ændre lidt på ruten. Dette går ud over passagen af de to frygtede stigninger Col du Telegraphe og Col du Galibier. Ændringerne skyldes en tunnel på Gallibier der er faldet sammen. Dette gør det umuligt at passere dette pas.

Men istedet er ruten lavet som en form for rundstrækning, hvor man først skal over Glandon, derefter ud på en rundstrækning der indeholder Col Du Ventour (790 meter), Col du Mollard (1650 meter) og Col de la Croix de Fer (2058 meter). Col de la Croix de Fer, kommer sådan i forlængele af Col du Mollard, det vil sige at du kører op af den korte side af Croix de Fer. For til sidst at cykle tilbage til start området for foden af Alpe d’Heuz, og slutte op af bjerget med de 21 hårnålesving. Så stadig en svær rute, som kræver gode ben og fornuftig gearing. Hvis så vejret samtidig ikke er på rytterens side, og nærmer sig de 40 grader i solen, så skal rytterne nok få nok at se til.

Som de sidste del år, bliver tiden igen stoppet på nedkørslen fra Glandon, da man mener at den er for farlig til at cykle vædeløb nedad.

Vi har andet sted på bloggen skrevet et indlæg om La Marmotte.