Pico de Veleta

Et af de mest vanvittige motionscykelløb i Europa, må helt klart være det Spanske motionscykelløb til toppen af Sierra Nevada (Pico de Veleta).

Løbet starter i Huétor Vega (Granada) i 727 meters højde og slutter 42 km senere på toppen af Sierra Nevada i 3390 meters højde. Det højeste punkt i Europa, hvor du kan cykle. Som regel når de professionelle besøger Sierra Nevada, slutter etapen i 2500 meters højde, men når det gælder motionscykelløbet, så køres der helt til toppen. Dette betyder også at man skal forvente rigtig dårlig asfalt de sidste 10-12 km, hvor man for længst er kommet over træ-grænsen.

Løbet køres som regel i august måned.

Vi har på Dansk Cykel Forum været så heldige at deltage i cykelløbet i 2001. Det var en fantastisk oplevelse, bare at cykle helt til toppen af Europas tag, når det gælder steder hvor man kan cykle. Vi kan helt klart anbefale at tage en smut forbi og deltage, hvis du er i området, når løbet køres. Men er du bare på en smut-tur forbi Granada i løbet af året og vejret er ok, så er det helt klart turen værd at tage derop. Men du skal forvente at temperaturen på toppen er 30 grader lavere end i Granada by. Så tag gerne en vindvest og måske også nogle løse ærmer og løse ben med, inden du giver dig igang med turen…. du vil ikke fortryde det.