La Vaujany motionscykelløb

Vi var her på dansk cykel forum så heldige at kunne deltage i motionscykelløbet La Vaujany i 2004, som optakt til La Marmotte. La Vaujany er en del af den franske motionscykelløbs serie Grand Trophee.

Løbet køres i samme område som La Marmotte og med Alpe d’Heuz som et af de samme udfordringer. Men modsat La Marmotte, har man i motionsløbet La Vaujany valgt at ligge Alpe d’Heuz midt på ruten. Dette gør at man udfordre bjerget fra en lidt anden vinkel uden de 21 hårdnålssving, men til gengæld kører man helt til toppen Col de Sarenne, som er et bjerg der ligger i forlængele til Alpe d’Heuz. Col de Sarenne ligger i 1999 meters højde, hvor Alpe d’Heuz ligger i 1750 meters højde. At passere Col de Sarenne giver en fantastisk oplevelse, og en mulighed for at gøre Alpe d’Heuz en extra hak mere vanvittig, og meden top der minder lidt om “det skaldede bjerg” Mont Ventoux.

Løbet har 2 distancer på henholdsvis –

  • 109 km
  • 173 km

På den korte rute følger man samme rute de første 100 km. Men når den lange distance begynder opkørslen til Alpe d’Heuz, drejer den korte rute fra, og direkte imod mål i Vaujany, som ligger i 1253 meter.

På den lange distance har løbet 6 bjergtoppe rytterne skal passere, det er –

  • L’Alpe du Grand Serre (1360 meter)
  • Oris en Rattier (996 meter, en top der ligger på nedkørslen fra L’Alpe du Grand Serre)
  • Col d’Ornon (1371 meter)
  • Alpe d’Heuz (1750 meter)
  • Col de Serenne (1999 meter)
  • Vaujany (1253 meter)

Den sidste stigning op imod Vaujany er en forholdsvis skrap stigning, specielt når den kommer efter 165 km. Stigningen er 8 km lang og med en gennemnits stigningsprocent på 7,7%.

Prix des Rousses

Til løbet arrangeres en enkeltstart, som man har valgt at kalde Prix des Rousses. Løbet køres få dage efter det store løb, og har mål samme sted. Løbet er kun 40 km, med start i Bourg d’Oisans for foden af Alpe d’Heuz. Man kører så op til toppen via de 21 hårdnålssving. Derefter ned af Alpe d’Heuz igen, samme vej ned, som man kører op til det store løb et par dage inden. Derefter kører man op til mål i Vaujany.

For os var løbet en perfekt opvarmning til La Marmotte. Løbet gav lige den sidste erfaring til at kunne køre La Marmotte med fornuft, og uden at gå ned på noget tidspunkt. Løbets hårdhed kan med sine 4500 højdemeter, betegnes som værende næsten den samme som La Marmotte.