17 tands pulleyhjul

17 tands pulleyhjul til både race og MTB er noget af det nye på markedet.

Nye 17 tands pulleyhjul fra Ceramicspeed.
Nye 17 tands pulleyhjul fra Ceramicspeed.

Fordelen ved pulleyhjul med 17 tænder, vil være at kæden ikke får samme “knæk”, som ved færre tænder. Et mindre knæk som samtidig vil give mindre fiktion, og dermed færre mistede watt i kæden. Ceramicspeed har selv lagt nogle tal frem, som skulle indikere hvor mange watt man skulle kunne spare ved de nye pulleyhjul. Dette tal skulle ligge omkring de 4-5 watt, hvilket jo ikke er helt uvæsentligt i det lange løb.

Indtil videre ligger det store arbejde i at man ikke længere vil kunne bruge de “gamle” bagskiftere med kort arm. En kort arm som helt sikkert ikke vil gøre det muligt, at have plads til 2 pulleyhjul med 17 tænder. Men har du en bagskifter af god kvalitet, hvor armen på bagskifteren ikke er nittet fast til selve bagskifteren, skulle det være muligt at udskifte til en ny model, med plads til pulleyhjul med 17 tænder.

Vi er på Dansk Cykel Forum bekendt med at enkelte producenter af pulleyhjul/gearhjul, indenfor en forholdsvis kort periode vil markedsføre disse nye størrelses pulleyhjul, blandt andet det Holstebro basserede firma Ceramicspeed.

Tryk på linket og læs om ceramicspeeds nye 17 tands pulleyhjul.