Motionslicens til udenlandske motionscykelløb

Til jer der går med planer om at tage sydpå og prøve nogle af de kendte motionscykelløb dernede, skal i vide at arrangørene af de fleste cykelløb, forlanger en lægeerklæring eller et motionslicens for at lade dig cykle cykelløbet. Arrangørene af løbene betegner en af disse to ting som værende en garanti for at du er sund og rask til at kunne gennemføre løbene.

Kigger man på prisen for de 2 ting, så vil motionslicenset uden tvivl være at foretrække.

  • Motionslicenset koster kun 100 kroner og kræver kun at du er medlem af en motionsklub der er en del af DCU. Licenset kan du købe via www.dcu-cykling.dk. Motionslicenset gælder for 1 år.
  • Lægeerklæringen koster derimod op til 400 kroner, og vil som regel kun kunne gælde til dette enkelte cykelløb, som du skal køre netop på det tidspunkt hvor du får udstedt lægeerklæringen.

Så når sæsonen starter og du ved at du skal ud i den store verden og prøve kræfter med diverse stigninger og strækninger. Så skynd dig at få meldt dig ind i den lokale klub, som er den del af DCU (dette kan du tjekke på www.dcu-cykling.dk om de er). Så gå ind på hjemmesiden bagefter og få bestilt licenset. Så er du klar, og risikere ikke et sidste sekunds handling.

Eksempel på et motionslicens, beregnet til at bruge til motionscykelløb i udlandet.
Eksempel på et motionslicens, beregnet til at bruge til motionscykelløb i udlandet.