Borg skalaen

Borg skalaen blev lavet i tidernes morgen som et hjælpe middel til træningen, når udøver og træner skulle kommunikere uden brug af for mange ord, for at kunne beskrive en udøvers tilstand lige i øjeblikket. Dette kan være en god idé ved test på diverse centre, hvor ham der skal teste dig, måske ikke ligefrem kender din memik, når du er på max eller tæt på max. Før man laver testen, kan det være en god idé at gennemgå skalaen, så begge forstår hvad de forskellige niveauer betyder.

Borg skalaen starter på 6 og slutter på 20. Med 6 som en indikation på hvile, og 20 som indikation på det absolutte max.

Borg-skalaen bliver tit og ofte brugt ved spinning, og ved aerobe og anerobe test på hometrainer eller på spinning cykel.

Borg skalaen ser sådan her ud –

Borgskala

Vi har alle på Dansk Cykel Forum haft brug for Borg skalaen ved Spinning, og til test af aerobe og anerobe test på diverse centre. Det har hver gang været til kæmpe hjælp at kuknne udtrykke sig så enkelt, som bare at skulle sige nogle tal, eller pege på et skema, når pulsen nærmede sig max. Det kan helt klart anbefales at tage skemaet i brug, når kroppen skal presses til sit yderste.

Tjek flere af vores indlæg om hvordan du skal træne, hvis du skal nå dit næste niveau.