Garmin GPS-cykelcomputer

Garmin har i mange år været en stor spiller på markedet af GPS funktioner til biler og motorcykler. Senere har de så udviklet cykelcomputere med GPS funktion.

Edge 200, Edge 205, Edge 305, Edge 500, Edge 605, Edge 705 og Edge 800.

I starten kom de med Garmin Edge 205, 305, 605 og 705, som blev et stort hit blandt cykelfolket. Så kom Garmin Edge 200, 500 og 800. Disse modeller blev ligesom de første Edge modeller, et stort hit lige fra super motionister til professionelle.

Edge 510, Edge 810 og Edge 1000

Nu er Garmin så kommet med en ny generation af Garmin cykelcomputere. Det er Edge 510, Edge 810 og Edge 1000. Den helt store forskel fra de gamle modeller til de nye, er Bluetooth funktionen. Denne funktion gør at du via din smartphone kan uploade dine ture til Garminconnect, altså uden brug af kabel til din bærbar (du skal selvfølgelig downloade en Garminconnect app til din smartphone). Du kan også livetrack din tur til nettet (sociale medier), eller til en vens/kæreste/kones mail adresse. Så eventuelle interesserede kan følge dig ude på din cykeltur, og måske se hvornår du er ved at være hjemme igen.

Læs mere om Garmin 1000, ved at trykke på linket.

Nulstil/formater opsætningen til din garmin

Ønsker du at nulstille opsætningen til din Edge 510, Edge 810 eller Edge 1000.
Så skal du bare holde en finger øverst til venstre på skærmen, når du tænder din enhed. Efter få sek., vil computeren være klar til at du indtasker ny data for bruger af computeren. Det eneste der ikke vil blive fjernet er evt. aktiviteter på enheden.

Hvis det er helt galt med din Garmin enhed, kan du også formatere den.
Det gør du ved at tilkoble din Garmin enhed til Garmin Express. Gå så ind under dine drev på din computer, hvor du vil finde din Garmin enhed. Højreklik derefter på dit Garmin drev og vælg at formater den. Bagefter skal du så gå ind og webupdate din enhed inde på Garmins egen hjemmeside under menuen ‘service’.

Garmin bundle versioner

Edge 500, Edge 510, Edge 800, Edge 810 og Edge 1000 findes også som bundle version. Med bundle versionerne medfølger der et detallieret kort (til Edge 800, Edge 810 og Edge 1000), pulsmåler og speed/kadence sensor.

Garmin 1000 har i modsætning til de andre Wifi indstalleret. Dette giver forbrugeren muligheder for blandt andet at få info om segmenter ude på ruten (konkurrencer på bakker, strækninger mm). Både om hvornår de starter, slutter og om hvordan du ligger i konkurrencen, efter du har kørt segmentet.

Garmin laver også løbe ure, fitness ure og triathlon ure. Mere info om dem senere.

Garminconnect

Garminconnect er Garmins site på nettet, der giver dig som garmin bruger, mulighed for at holde styr på dine aktiviteter. Når du uploader dine ture derinde, vil Garmin helt automatisk ligge dem ind i din kalender. Så du kan holde styr på dine aktiviteter og kilometer. Du behøver ikke uploade efter hver tur. Du kan uden problemer uploade dine ture for hver 50 timer.
Garmin har også på deres Garminconnect lavet noget de kalder segmenter, men som reelt bare er en kopi af stravas (mere om strava, andet sted på bloggen) idé med konkurrencer på landevejen. I modsætning til strava, er der også folk på motorcykler der blander sig inde på garmins segmenter, hvilket der gør det svært (hvis ikke umuligt), at konkurrere på ligefod på udvalgte strækninger.

På dansk cykel forum bruger vi faktisk alle Garmins produkter til dagligt. Vi kan helt klart anbefale jer også at koble jer på Garmins produkter. De virker og servicen hos Garmin Danmark er helt i top.