Valg af cykelstørrelse

Vi har fået et brev fra Tobias ang. valg af cykelstørrelse på din nye cykel-

Hej DCF

Jeg skal til at købe en ny mountainbike og i den forbindelse vil jeg være 100 % sikker på, at jeg vælger den helt rigtige størrelse.
Har i en cykelstørrelsesguide, eller kan i anbefale en?
Jeg har indtil videre kigget på disse to:

http://facykler.dk/cm71/
http://cykelpuls.dk/storrelsesguide-cykelstorrelse.html

… Men synes der er stor forskel på dem, og generelt på de forskellige størrelsesguides, som man finder rundt omkring på nettet.

Det ville være super, hvis du/i kunne give mig en vejledning i, hvilken guide, der er troværdig.

Tak.

Med venlig hilsen
Tobias

Svar fra Dansk Cykel Forum

Hej Tobias

Tak for dit spørgsmål.

Det med stel-størrelser kan være svært at svare på helt præcis. Dette skyldes at stelstørrelse kommer an på mange ting, ikke kun højden på personen. Ben længde og kropslængde set i forhold til hinanden, betyder meget hvis det er en racercykel man vil købe. Man skal også tage i betragtning, om det er en tour-cykel/citybike/MTB/damecykel, og hvad man skal bruge den til. Det bedste man kan gøre er at opsøge en cykelhandler der har en kropsmåle-maskine i butikken (evt fra firmaet Body Scanning), og dermed har mulighed for i butikken at måle dig op til en specifik cykel.

Der er også de seneste år, kommet firmaer mange steder i Danmark der kun arbejder på at finde den optimale indstilling af din cykel. Disse opmålinger koster dog rigtig mange penge, og er som regel målrettet imod alt fra super motionister til professionelle cykelryttere.

Håber at det var svar nok

Mvh
Dansk Cykel Forum