Raleigh cykler

Raleigh er nærmest indbegrebet af hverdagscyklen, for de fleste mennesker. Raleigh startede i Nottingham i England i 1887. Raleigh blev hurtigt kendt for deres super gode cykler, der kunne holde i årevis. De fleste som er født i starten af 1900 tallet og frem til 1980erne, har som regel deres helt egen historie, om deres første Raleigh cykel. I 1902 blev Raleigh kendt for at producere det første gearnav til cyklen, et gearnav ved mærket Sturmey Archer. Sturmey Archer var altså verdens første 3 gears nav, og var med til at gøre Raleigh endnu mere populær som cykel til den almindelige forbruger.

I 1960 købte Raleigh bland andet Philips, Hercules, Norman og Sun Brands, og blev dermed verdens største producent af cykler. I 1970 lancerede Raleigh så den berømte “chopper”, som blev sindsyg populær i England og USA.

I 1980 var Raleigh, som hovedsponsor for et professionelt cykelhold, med til at vinde Tour de France for første gang ved Joop Zoetemeelk.

Senere hen er Raleigh blevet tvunget til at flytte det meste af deres produktion til østen, noget der desværre har haft betydning for kvaliteten af cyklerne. Ikke fordi at Raleigh idag er nogen dårlig cykel. Men de er ikke længere en liga for sig selv.