Winther cykler

Winther cykler er en af Danmarks ældste cykelmærker, med store traditioner inden for cykelbranchen. Winther cykler startede i 1932 med at producere de første cykler, og Winther nåede at være ejet af 3 generationer i familien.
Selve projektet med Winther cykler, startede faktisk bare for sjovt, og som et resultat af stor interesse for cykler. Men idag er Winther et kendt navn internationalt, kendt for at vægte kvalitet og design utrolig højt.

I 2004 solgte Winther hele cykel afdelingen til HF Christiansen, som i dag producerer Winther cyklerne. Dog produceres der stadig på Winther fabrikken i Them den traditionelle 3 hjulet cykel, den kendte Winther Dolphin cykeltrailer og andre speciel produkter. HF Christiansen har opdateret designet på Winther cyklerne så de er blevet lidt smartere. Både Winther herrecykler, damecykler og børnecykler har fået et løft hvad angår design.

Winther fabrikken i Them har dog forstået at udvikle sig, og har af nye produkter bla. fremstillet Winther Kangaroo, som er en familie cykel med kasse foran (lidt som en Christiania cykel), hvor der kan sidde 2 børn i kassen. Den hører til i den dyre ende, men er også af super kvalitet.

Der hvor Winther fabrikken i Them har deres største ekspertise i dag er på institutions markedet. Med et meget stort sortiment af sjove køretøjer og 3 hjulet cykler som eksporteres til børnehaver, skoler, og dagplejer i mere end 30 lande over hele verden.

Winther Donkey

Et af de populære produkter fra Winther, er en cykelanhænger de kalder Donkey. Donkey cykeltraileren har været på markedet i over 10 år og er stadig utrolig populær. Det er en lille cykelanhænger på ”højkant” – dvs når man spænder den af cyklen minder den lidt om en lille trolley, som er god at bruge når man skal ind i supermarkedet for at handle. Den fås også med et lille regnslag til at beskytte indholdet imod vind og vejr. Der følger et gitter med så man selv kan vælge om indholdet skal være lodret eller vandret, gitteret kan også bruges til at dele rummet i 2.

Winther Dolphin

Winther cykler begyndte også at producere en anhænger til børn som de kaldte Dolphin, og er nok deres mest populære cykelanhænger til børn, den har været på markedet i mere end 15 år og har faktisk ikke ændret udseende i de 15 år. Den har altid været dyr, men når det gælder Winther Dolphin, så hænger kvalitet og pris meget sammen. Winther Dolphin trailer er rigtig go at cykle med, fordi den er utroligt stabil. Den kan medbringe 2 børn og op til 50 kg i alt. Efter nogle år kom de med en opgraderet udgave, der er lidt højere. Som seneste nyt kan man nu også få den med sort kaleche da man fandt ud af at den røde havde svært ved at holde farven. Da Winther Dolphin traileren produceres i Danmark, er en af de store fordele for forbrugeren, at de kan få alle reservedele til traileren. Så uanset hvad der går i stykker kan man altid finde reservedele til anhængeren.