Batavus cykler

Opdateret 20.11.2016

Batavus er et af de ældste cykelmærker på markedet. Batavus åbnede i 1904 deres første butik, som ikke kun solgte cykler, men også ure og symaskiner. Sidenhen har Batavus bla. lavet skøjter, knallerter, motorcykler mm. I dag laver Batavus –

  • Sportscykler
  • Klassiske cykler
  • El-cykler
  • City cykler
  • Børnecykler

Batavus har prøvet sig på racer markedet og haft Pro kontinental cykelhold til at køre på deres cykler. Men det er aldrig rigtig slået igennem, og i dag (ultimo 2015), er racercykler ikke en del af Batavus’s sortiment.

Batavus cykler er kendt for at være blandt de bedste cykler på markedet, og har vundet mange test. Et af egenskaberne som gør Batavus cykler til et af de bedste cykler på markedet, er at de stadig samler de fleste af deres cykler på europæisk grund. Dette skyldes blandt andet at der i Holland, hvor Batavus sælges i stor stil, stilles store krav til en cykel. Blandt andet er det lovligt at være 2 på en cykel i Holland. Derfor er det vigtigt at delene på cyklen er stærke nok til det. Dette gør at Batavus cykler leveres med utrolig gode holdbare dele i hjul, bagagebære, stel, lakering, dæk støttefod mm. Batavus var faktisk så kendt i 1967 for deres gode lakering, at de begyndte at lakere hospitals senge. Noget der senere gjorde at Batavus begyndte at producere møbler til hospitals industrien.

På det seneste er Batavus dog begyndt at levere nogle enkelte cykler samlet i Østen. Dette afspejler sig dog også i prisen på disse modeller, og bør fremhæves af forhandleren inden køb. Men hvis cyklen bliver klargjort og vedligeholdt ordentligt, skulle det ikke være nogen hindring til, at cyklen holder i rigtig mange år. Dog skal det bemærkes at hjulene nu også er lakeret i Østen, og det ses på holdbarheden. Med det vejr vi har i Danmark, kan det betyde at lakeringen på fælgene, kun holder til 1 vinter.

Hvis vi holder os indenfor cykel verdenen, så levere Batavus i dag citybikes, touring-cykler og el cykler. Indenfor citybikes og touring-cykler, er det at Batavus har det bedste ry og omdømme. Kigger vi på el cykler, har Batavus et unikt system, der gør at Batavus via internettet kan kan servicere og fejlfinde på cyklen direkte nede fra Batavus fabrikken i Holland. Dette kan være en stor fordel for kunden og forhandleren, hvis der skulle opstå problemer med det elektriske system.

Kigger vi lidt på ulemperne ved en Batavus cykel, skal lige nævnes vægt og forgaflen. Vægten fordi den er lidt høj på de almindelige hverdagscykler, med indvendigt gearnav. Forgaflen fordi den i dag stadig produceres i stål, ren og skær af økonomiske årsager. Det kan betyde at der kommer rust, i alt for tidlig en alder.