Giant stel teknologi

Giant stel teknologi er unik. Hvis man går hen og bestemmer sig for at købe en Giant racer, vil man finde ud af at prisen for en ramme lavet af Carbon, kan svinge utrolig meget. Dette skyldes selvfølgelig kvaliteten af carbon fibrene og måden det hele er lavet på. For nørder, vil jeg her prøve på nemmest mulig måde, at forklare hvad forskellen er.

ADVANCED SL COMPOSITE TEKNOLOGI

Giants stel teknologi indenfor carbon er noget af det bedste der findes, deres bedste kulfiber rammer er lavet af T-800 rå kulfiber materiale, som har den absolut højeste ydeevne. Den er nænsomt vævet på Giants egen fabrik. For at opretholde egen produktion af de mest avancerede rammer, som er tilgængelige for forbrugerne i dag. Dette er rammer der er fremme og konkurrere på aller højeste niveau, i professionel cykelsport. Disse rammer er lavet efter de mest avancerede metoder og konstruktioner, der findes på markedet idag.

Advanced SL rammer er lavet med integreret sadelpind. Samt ved hjælp af en proces, som indebærer hånd-vævning hver gang man sammensætter to rør. Derefter behandles samlingerne under varme og høj pres for at ensrette krydset — hvilket resulterer i en lettere, stærkere samling end med traditionelle forme.

Denne nye og specielle fremstillingsproces, og den super stærke carbon, gør det muligt for Giant at konstruere de tre hovedrør med større, og derfor færre, sektioner af compositmateriale. Med færre men større stykker, er det muligt for Giant at lave rammerne op til 100 gram lettere og væsentlig stærkere.

CNT teknologi: På 2012 TCR Advanced SL og Defy Advanced SL rammerne er der udenpå den stærke carbon, også lagt et beskyttelses lag efter Carbon Nanotube Teknologi. Hvor nogle cykelproducenter lige ligger et lille lag af “pynte-carbon” udenpå den rå carbon, ligger Giant altså bare et tyndt lag, ved hjælp af Carbon Nanotube teknologi. Dette gør at man vil kunne se det rå carbon materiale, og hvor de enkelte samlinger er. Rammer behandlet med CNT, er 14 procent mere slagfast end dem uden.

ADVANCED COMPOSITE TEKNOLOGI

Giants Advanced rammer er lavet af T-700 rå kulfiber. Disse rammer er også sammensat på Giants egen fabrik. Rammerne er meget lette, stive og bygget på følgende måde:

Monocoque konstruktion: Hovedrørerene (overrør, skrårør, sadelrør og kronrøret) er lavet i et og samme stykke. Denne forreste halvdel er derefter flettet sammen med den bageste del af stellet (baggaffel) i en anden proces.

COMPOSITE TEKNOLOGI

Composite rammerne er lavet af T-600 rå carbon fibre. Et materiale der kan lave absolut stive og lette rammer.

Rammerne er bygget næsten på samme måde som ADVANCED rammerne, dog uden det yderste ark af vævet carbon som både findes på ADVANCED SL og ADVANCED rammerne. Dette er for at nedsætte omkostningerne, men dog uden at ændre mærkbart på kvaliteten og stivheden under kørsel.

Idag (fra og med 2015) laves den rene composite ramme ikke længere.

Giant Aluminiums teknologi

Giants aluminiums rammer er nogle af de bedste på markedet. Dette skyldes at Giant i 3 årtier har været på forkant med hele udviklingen. ALUXX Aluminium er idag resultatet af hele dette arbejde. Giant laver Aluminiums rammer i 2 kvaliteter. De 2 slags aluminiums rammer kaldes:

Giant ALUXX SL

ALUXX er rammen af absolut højeste kvalitet, og fåes ikke bedre.

Giant ALUXX

Stadig en go ramme og man skal ikke tage fejl af at det ikke er det bedste som Giant levere. Det kan stadig konkurrere med nogle af de bedste aluminiums rammer fra andre cykelfabrikker.