Ceramicspeed oversize pulleyhjul – test

Fik tilfældigt muligheden for at afprøve Ceramicspeeds Oversize pulleyhjul til min nye Shimano Ultegra Di2 gruppe. Jeg var fuld af optimisme, da jeg de seneste 9 år har kørt med Ceramicspeed lejer i hjul, krank og her til sidst også deres lejer i styrfittings.

 

Ceramicspeed oversize pulleyhjul, monteret på min nye factor cykel med Shimano Ultegra DI2.

Men av jeg blev skuffet. For sikke som de larmer. Man skal nok ikke være ekspert for at vide at aluminiums pulleyhjul der kører imod kæden, sammenlignet med shimanos egne plastik pulleyhjul altid vil larme lidt mere. Men larmen set i forhold til de 3-5 watt som de skulle give i effekt, ja så valgte jeg straks at afmontere dem igen.

For skal jeg være ærlig, så er der så lidt belastning på lejerne i pulleyhjulene at man lige så godt kan bruge de originale pulleyhjul fra shimano eller sram, eller gå helt over i en anden grøft og så købe et sæt pulleyhjul fra andre producenter også med keramiske lejer. Her finder man nemlig pulleyhjul der rotorer mindst lige så godt, som ceramicspeed lejerne gør, og med den minimum af belastning der er på lejerne, så skal de nok holde mange år. Ingen tvivl om at det vil give en bedre oplevelse, og mindre larm.

Så set fra mit perspektiv så er de 3-10 tusind kroner som de koster, alt efter hvad de er lavet af, total spild af penge. Lad hellere dine originale pulleyhjul blive siddende, eller bare købe et sæt plastik pulleyhjul fra en konkurrerende producent med andre keramiske lejer i.