Gran Fondo Munkebjerg

I 2017 var vi så heldige på Dansk Cykel Forum at slutte sæsonen af med en forholdsvis ny klassiker, nemlig Gran Fondo Munkebjerg, med start i den lille by Gauerslund. Organisationen bag Gran Fondo Munkebjerg er samme organisation som dem der arrangere det andet Gran Fondo løb, nemlig årets første løb Gran Fondo Jennum. Gran Fondo er et udtryk tyv stjålet fra Italien, hvor alle de store løb har samme betegnelse. At det nok kan virke lidt over-killed at sammenligne de her løb med store klassikere som Gran Fondo Stelvio mm, er nok ingen hemmelighed, men man gør forsøget.

Vi havde til dagen valgt at dele os op på 2 distancer, nemlig 43 og 86 km ruterne. Den lange på 129 km kunne godt virke lidt i overkanten så sent på sæsonen. Som det nok kan regnes ud, køres der på en rundstrækning, der alt i alt måler 43 kilometer. En rundstræning med ca 400 højdemeter, hvilket må betegnes som værende meget passende på en rundstrækning omkring Vejle.

Præmier og bjergspurt.

Som et rigtigt motionsløb skal være, køres der ikke om præmier i selve motionsløbet. Men der køres med målstreg, og med det samme der er en målstreg, så er der også et cykelløb. Det vil siges at der reklameres med samletstart på alle distancer og efterfølgende resultatliste. Så for os der kom for at prøve årets sidste form af med et godt cykelløb, havde noget at se op til. Men desværre havde arrangørene i den her udgave, lige midsforstået hvem de henvender sig til, når de reklamere med samletstart og målstreg. For da 86 km løbet skulle afsted, var der pludselig delt op i 2 starter og dem der startede i 2. gruppe 5 min efter den første start, var løbet fra første meter allerede afgjort til bare at blive en tur ud i det grønne for motionens skyld. Jeg kan med alt tydelighed godt forstå hvis der er nogle, der har betalt et forholdsvis stort beløb for at stille til start, bliver en smule sure over at deres cykelløb helt uden deres skyld bliver taget fra dem fra starten af. Især når man kigger på at der ikke blev gjort opmærksom på at dem der gerne ville have et cykelløb ud af det, skulle stille sig i forreste række.

Men alle konkurrencer var ikke annulleret af den grund. For ude på ruten var der indlagt en bjergspurt på den legendariske stigning Munkebjerg lidt udenfor Vejle. Stigningen er ca 1000 meter og stiger med 8% i snit, og med stignings-procenter helt op imod de 15% tæt på toppen.

Vejret og løbets karakter.

Desværre til dagen var vejrguderne ikke helt med arrangørene. Der var regn hele dagen og temperaturen var sneget helt ned til 6-7 grader. Ingen hemmelighed at der virkelig skal varmt tøj på og pulsen skal holdes høj for at holde varmen helt til mål sådan en dag. Men ser vi bort fra vejret, og den manglende forståelse for nogle motionisters lyst til at køre race på årets sidste løbsdag, så var der også gode ting ved løbet.

Der var for eksempel sørget for godt med morgenmad ved starten, der var arrangeret cykelvask efter løbet. Dog kunne man ikke selv få lov til at vaske den, men det var lagt i hænderne på andre. Der tænker jeg så bare at det nok ikke er alle der ønsker at videregive deres dyreste eje til nogle andre, så de kan vaske det dyreste man ejer.

Efter løbet var der også sørget for varm suppe og varmt drikkelse. Der var super gode badefaciliteter, med litervis af varmt vand i hanerne. Til dem der har stået efter et cykelløb i silende regn og koldt vejr, for bagefter at bade i koldt vand, så ved man hvor meget det varme vand betyder.

Nu kan vi så bare håbe at vejret arter sig næste gang løbet bliver kørt, og håbe at alle for lov til at køre cykelløb til stregen, hvis det er det de er kommet efter.

På videoen ses de sidste 5 km af løbet fra frontgruppen på den korte distance.