Claudy Criquielion motionscykelløb

Vi var i 2017 så heldige at få lov til at køre Claudy Criquielion motionscykelløb. Løbet starter i den flotte by La Roche En Ardenne, som ligger lidt syd for Liege, i et meget kuperet område.

Løbet er arrangeret som belgier nu er bedst til at arrangere cykelløb. Vi har før kørt belgiske kermesløb og var i forvejen klar på at når belgiere laver cykelløb, så er det meget simpelt det hele. Det handler bare om at få et telt sat op, hvor der serveres gode øl, og så et bord hvor du kan tilmelde dig løbet.

Men når løbet så starter, så skal man heller ikke være i tvivl om at der er styr på det hele. Ruter er super mærket op, og der er styr på alt sikkerheden, hvor der er risiko for påkørsler. Samtidig med det, så er de almindelige belgiere som ikke har noget med løbet at gøre, gode til at acceptere at der er mange ryttere på landevejen, lige netop den dag.

Kigger vi på løbet, så er ruten et slags stjerneløb. Det vil siges at der køres ud på 3 ruter (på den lange distance). Den første er ca 16 km, den næste er ca 60 km, inden det går ud på det sidste “ben”, som er ca 90 km. Hele løbet er spækket med små stejle stigninger. Det vil sige at du ikke får ro på, på noget tidspunkt. Nogle helt op til 20-25%.

Vi kørte den lange rute på 160 km. Den havde i alt 3300 højdemeter, hvilket er rimelig meget. Den korte rute er lidt over 100 km og har omkring 2000 højdemeter

Gearing

Det som optager rigtig mange, er hvilken gearing der vil være optimal til ruten. Vi kan foreslå nogle her:

  • 53/39 og 12-32 eller 50/36 og 12-30 til jer der ikke er i super god form, men som bare skal ruten igennem.
  • 53/39 og 12-28 eller 50/36 og 12-26 til jer der er i god form, og forventer at gennemføre løbet i en super tid.

Cykelbutikker i La Roche En Ardenne

Kommer du til Claudy Criquielion, er det en god ide at have dit udstyr iorden. For der er ikke mange cykelbutikker i byen der har godt udstyr på lager, og samtidig med det, så gør løbet ikke i at have butikker stillet op ved tilmelding. Så er din cykel defekt, kan du nemt risikere ikke at kunne få en ny del.

Vores vurdering af løbet

Af de mange løb vi har kørt i udlandet, må det her betegnes som værende et løb på det jævne. Plusserne til løbet må helt klart være organiseringen af løbet. Men set i forhold til nogle af de løb vi har kørt rundt i de franske og schweiziske alper, så er natur oplevelsen ikke den samme. Det kan mest betegnes som et løb hvor det er lidt som at køre Grejsdalsløbet. Så et løb man godt kan køre 1 gang, men tror at det vil være nok med det.

En video fra løbet i 2017.

En video der viser de første 5 km, og illustrere de dårlige veje som er en stor del af “oplevelsen”.