BB86 og BB92 krankboks til racercykler og mountainbikes

BB86 og BB92 krankboks til racercykler og mountainbikes er i dag standard på de fleste cykler. Dette skyldes at det er det mål som Shimano stadig benytter sig af, på alle deres produkter. De bliver kaldt BB86 (racer) og BB92 (MTB), da stellet har en bredde på 86.5 eller 91,5 mm. Indgangen måler kun 41mm, og der bruges som standard kopper til denne boksmodel. BB86 og BB92 anvendes udelukkende til Shimanos 24 mm aksler. Reelt kan man godt bruge BB86 til MTB og BB92 til race. Dog vil man i disse tilfælde, have et plastikrør imellem lejerne som er 5 mm for kort eller for langt. Men denne plastik enhed er ikke nødvendig for at det virker. Denne plastikenhed er udelukkende for at holde vand væk fra lejerne. Vand som er kommet ind i stellet, andre steder fra.

Målene på BB86 og BB92 krankbokse.


Dog ikke at forveksle med GXP BB92, som udelukkende er til Sram produkter. Du vil senere kunne læse om GXP modellerne fra Sram, her på bloggen.

BB30 krankaksel til BB86 ramme

Har du en ramme som har disse mål, men for eksempel ønsker et Rotor kranksæt, med 30 mm aksel monteret. Så er der hjælp at hente hos Ceramicspeed. De producerer en krankboks de kalder PF4130. Der med mindre skåle, stadig passer ind i et 41 mm hul, men til en 30 mm aksel. Dog skal du forvente med kranklejer fra Ceramicspeed, en væsentlig højere pris end med standard lejer. Men du får også en væsentlig bedre kvalitet. Tjek linket og læs mere om Ceramicspeed kuglelejer.