Opretning af cykelhjul med flade – straight pull eger

Racerhjul med straight pull eger, kan for nogle være et problem at rette op, hvis de er blevet skæve. Men det er der heldigvis råd for.

Det største problem ved straight pull eger, er at de har det med at dreje rundt sammen med niplen, når du prøver at spænde/løsne dem. Heldigvis har de fleste producenter af straight pull eger, fundet ud af at det er en god ide at lave egerne flade, istedet for helt runde. For er de helt runde, kan det næsten være helt umuligt at holde egeren uden at være “voldelig” imod egeren.

Men er straight pull egeren flad er der håb forude. De fleste vil nok “bare” tage en papegøjetang/vandpumpetang, og holde egeren med den. Men det er en dum ide. For som regel vil det stadig være svært at holde egeren med vandpumpetangen, samtidig med det, så vil egeren helt sikkert få nogle grimme ridser af det.

Men her har Park Tool blandt andet løst det med et simpelt stykke værktøj. værktøjet er lavet til alle eger-tykkelser.

Værktøj fra Park Tool til at holde egerne, hvis det er flade straight pull eger. Eller abre generelt , flade eger der kan blive snoet når man spænder dem.
Værktøj fra Park Tool til at holde egerne, hvis det er flade straight pull eger. Eller bare generelt, flade eger der kan blive snoet når man spænder dem.

Du bruger simpelthen bare “sporene” i værktøjet til at stabilisere egeren. Da du helst skal holde værktøjet så tæt på fælgen som muligt, kan det være en fordel at spænde/løsne egeren, fra indvendigt i fælgen. Jo tættere du på fælgen du holder på egeren, jo mindre risiko er der også for at egeren bliver snoet.vaerktoej-eger-straight-pull-eger