Eurobike 2017

Eurobike 2017 i Friedrichshafen er godt igang, og et ord beskriver nok bedst hvad der er den største nyhed på cykelsiden i 2017, nemlig mountainbike med elmotor, også kaldet eMTB.

Næsten alle cykelmærker har fyldt deres stand med mountainbike cykler med elmotor. Ser man på forskellen på de enkelte mærker, så kan det være svært at få øje på hvad den skal være. På de fleste er opbygningen rimelig enkelt, med en motor i kranken, og et batteri monteret på skrårøret. Selve motoren er som regel også af samme fabrikant, og her er det især Bosch motor og Shimanos Step-motor der går igen på de fleste.

Et eksempel på en eMTB fra Haibike, som blev præsenteret på Eurobike 2017.
Et eksempel på en eMTB fra Haibike, som blev præsenteret på Eurobike 2017.

I Danmark er markedet logisk nok ikke så stort som på andre markeder, når det gælder eMTB. Dette skyldes nok at landskabet er meget fladt, og med en max ydeevne på 250 watt, så er det begrænset hvor meget hjælp den enkelte vil få på de flade stykker. Men i udlandet hvor man kan få god hjælp på de lange stigninger inde i skoven, er eMTB cyklerne et kæmpe hit.

Vi har selvfølgelig prøvekørt en del forskellige mærker på Eureobike messen. Vi vil over de næste par uger, prøve at finde de små forskelle der er på de enkelte mærker, og skrive om det herinde.