Factor Bikes

Factor er et af de nye mærker på det europæiske marked, og kommer til Danmark i starten af 2017. Men har været et af de mange små udbydere af special mærker i Asien i rigtig mange år. Factor cykler laves af noget af det ypperste materiale indenfor carbon teknologi. Rammerne produceres på de samme fabrikker, som konstruere en del af den carbon boks, der beskytter kørerne i de store Formel klasser ved ulykker. Factor levere indtil videre kun landevejs-rammer og i 3 modeller. Det er –

  • One
  • One-s
  • O2

Cyklerne leveres alle med en top Shimano gruppe og Black Inc hjul. På den måde sikrer Factor at forbrugerne ikke kommer du på en super racer, med dårligt udstyr. Som vil ødelægge en del af den fede oplevelse, som Factor ønsker forbrugerne skal få.

På Dansk Cykel forum, har vi været så heldige at få deres O2 ramme til låns i et stykke tid, fra den danske grossist Bici Vida I/S . Denne O2 model, er den som Factor i 2016 har sponsoreret One Pro Cycling holdet med. Vi har igennem hele forløbet kunnet teste cyklen i alt slags vejr, og både under træning og til cykelløb. Ingen tvivl om at cyklen lever op til de krav, vi som cykelrytter med gode ambitioner står og ønsker. Den er stiv og reagere med det samme der skal gives gas. Designet er gennemtænkt, og med en fed lakering.

Factor O2 racercykel, som den så ud på One Pro Cycling holdet 2016.
Factor O2 racercykel, som den så ud på One Pro Cycling holdet 2016.

Et af de specielle projekter som Factor Bikes har haft sat i søen, er samarbejdet med Aston Martin. Her fik Factor fremstillet en fuldblods-racer i Aston Martin farver, med en specielt udseende forgaffel. Denne forgaffel var 2-delt oppe i kronrørs delen af cyklen. Hvilket ikke var set før på cykel markedet. Ved siden af det, lavede Factor Bikes også styr hvor Garmin computere var integreret i. I 2016 har Factor dog valgt at være lidt mere konservativ, og har designet cykler, der mere ligner de traditionelle racercykler. I 2016 var Factor Bikes cykel sponsor for det engelske Pro Kontinental Team – One Pro Cycling. Dette sponsorat har helt sikkert øget interessen for mærket, og sat en europæisk invasion i gang. I 2017 bliver Factor cykel sponsor for AG2R, der kører på World Touren.

I 2016 har Factor bikes lanceret et af de letteste racerstel nogensinde, med en vægt på 740 gram. Samtidig med det lægger Factor Bikes meget vægt på stivheden i stellet, noget de kan ved at lave et stel der er bygget asymetrisk. Det asymetriske i stellet er koncentreret omkring kranken, hvor stellet har et asymetrisk vrid. En teknologi som også Pinarello har udviklet på længe.