Trådløs Shimano DI2 geargruppe

Tiden nærmer sig for den årlige cykelmesse i Friedrichshafen  i Tyskland, også kaldet Eurobike. Rygterne i cykelkrogene florere om hvad vi kan vente os af nyheder. Efter sidste års Eurobike hvor Sram præsenterede deres elektroniske gearskift Sram Etap, kan man ikke komme udenom om der er en trådløs Shimano DI2 geargruppe lige om hjørnet.

Rygterne i cykelverdenen går på at Shimano er på vej med en total trådløs løsning til din cykel. Det vil sige at den ikke kun er trådløs til gearet, men også bremserne virker trådløse.

Hvordan virker det så?

Rygterne siger at de nye bremser fra Shimano, er lavet med en lille motor der virker via en Bluetooth (eller noget der ligner), imellem STI grebene og bremsekløerne. Selve gearskiftet vil minde om det der er i dag, bare uden ledninger.

Om det trådløse gearskift og bremsesystem kommer til at køre over Bluetooth, eller om Shimano har lavet deres helt eget trådløse system, lidt lige som Srams ****, vil kun tiden vise. Men mange spørgsmål vil helt sikkert presse sig på inden tiden kommer, som feks:

  • Hvor tit skal det lades?
  • Hvor sikkert er systemet?
  • Risikere man at det kan blive “hacket” under turen?
  • Hvad kommer gruppen til at veje?
  • Hvad bliver prisen?

…men mon ikke shimano har styr på alt det.

Vi på Dansk Cykel Forum er selvfølgelig med til Eurobike, og følger selvfølgelig op på, om shimano virkelig har tænkt sig at gøre trådløs geargruppe KOMPLET trådløst.