Ass savers

Ass savers er en lille skærm, som monteres bag sadlen, og som beskytter rytteren imod snavs og mudder fra baghjulet. Selve skærmen er noget meget hård plast, som via et “klik” system monteres på stellet, som er under sadlen.

Ass savers til sadlen er på de seneste år, blevet et hit blandt mountainbike folket, og en lille smule blandt racerfolket. Ja faktisk er der flere og flere professionelle cykelryttere der bruger ass savers under cykelløb, hvor der er regnvejr. Dette skyldes at de i løbet af cykelløbet ikke bliver så våde bag på røven og ryggen. Hvilket i løbet af et cykelløb på 4-6 timer, kan nedsætte din krops evne til at arbejde maximalt.

Det er nemt at montere, og nemt at afmontere igen.

Her på Dansk Cykel Forum, har vi i flere omgange kørt med ass savers monteret på sadlen. Det gælder både under kørsel på mountainbike og på racer. I begge tilfælde var det under dårligt vejr, hvilket selvfølgelig skulle til for at retfærdigøre det ude på raceren. Men det var mest ved brug i skoven at den store forskel var der, og man helt klart havde en federe oplevelse, ved at være tør på ryggen gennem hele turen, i stedet for at være mudret helt til efter kort tid.