Vestjyllands smukkeste cykelløb

At kalde det Vestjyllands smukkeste cykelløb, kan måske være at tage munden lidt for fuld. Men med godt vejr og fin stemning blandt de deltagende ryttere, så nærmer vi os at det blander sig i toppen af og være vestjyllands smukkeste cykelløb.

Vi var her på Dansk Cykel forum så heldig at kunne deltage i det her cykelløb i August 2015. Der er til cykelløbet 3 ruter man kan køre. Det er –

  • 88 km
  • 48 km
  • 18 km

Vi havde valgt på dagen at køre de 88 km, da vejret var i top, og benene virkede til at kunne klare strabasserne. Det lave deltager antal på ca 60-70 mand i alle aldersgrupper og med vidt forskellige ambitioner, gjorde at den store gruppe forrest hurtigt blev reduceret til 25-30 mand. Det faktum at kun meget få licens ryttere havde valgt at kigge forbi, gjorde at løbet blev kørt som et motionscykelløb skal køres. Det vil sige, hurtigt til tider, men også rolig tempo engang imellem, med masser af hygge og snak.

Løbet startede i den lille by Velling, som ligger 5 km SØ for Ringkøbing. Turen gik NV på, op imod de små bakker omkring Torsted og Ølstrup. en fantastisk rute, med små veje og flot natur skønne områder. Der var ude på ruten placeret folk i de farlige sving, til at passe på trafikken, hvilket de gjorde rigtig godt. Løbet sluttede på de flade veje omkring Lem, og ind imod Velling som med sin placering max kan tilbyde lidt sidevind.

Prisen for løbet, kan man ikke indvende meget imod. Måske lidt højt set i forhold til at der ikke ude på ruten var forplejning, og tidstagningen foregik ved et bord hvor man prøvede at sjusse sig frem til hvem der havde vundet. Men der var god forplejning inden løbet og også en smule efter. Så lidt for pengene fik man.

Vi kan helt klart anbefale at man deltager i det her motionscykelløb, hvis man er til hygge og en smule god cykelløb.

Vi har taget nogle stemnings billeder fra start og mål og en enkelt ude på ruten.

Feltet på den lange distance, i den flotte natur omkring Torsted.
Feltet på den lange distance, i den flotte natur omkring Torsted.
Start og mål ved Velling Friskole.
Start og mål ved Velling Friskole.
Ringkøbing cykelklub var selvfølgelig flot repræsenteret.
Ringkøbing cykelklub var selvfølgelig flot repræsenteret.