Rotor INpower 3D+

Vi har på Dansk Cykel Forum været så heldige at kunne teste det nye Rotor INpower 3D+ watt måler system. Dette system er lidt unikt fra de tidligere systemer fra Rotor, og samtidig er prisen også blevet forbedret så det er til at komme til for penge.

Selve kranksættet kan skaffes for ca 6500 kroner, hvilket er langt under hvad watt måler før har kostet.

Rotor har lavet et system hvor måleren er placeret i venstre pedalarm, dette gør at dem der idag har et helt almindelig kranksæt fra Rotor monteret, kan nøjes at skifte den venstre pedalarm for at få watt måler på cyklen.

Rotor INpower 3D+ watt måler systemet passer kun til BB30 krankboks, hvilket næsten alle cykler idag er kompatibelt med.

Signalet fra Rotor INpower 3D+ watt måler systemet kører over ANT+. Vi havde valgt at prøve det sammen med en Garmin 1000, hvilket viste sig at være enkelt og nemt at få til at “kommunikere”. Vi satte bare vores Garmin 1000 til at søge efter effekt måleren. Efter 50 meter på landevejen havde computeren fundet watt måleren, og vi kunne begynde at cykle efter vores watt tal. Det skal dog siges at det er en god idé lige at kalibrere watt måleren inden brug. Dette gør du ved at hænge cyklen op, og lade venstre pedalarm hænge nedad. Derefter trykker du på ‘kalibrer’ på din computer. Så skulle computeren gerne vise tallet 1000. Når den har gjort det, så kører du 2 omgange med pedalerne. Så trykker du igen på ‘kalibrer’, så skulle computeren gerne vise et tal imellem -200 og 200. Så er din watt-måler kalibreret. Derefter er det ikke nødvendigt at kalibrer den mere.

Selve dine watt tal kan du se på flere for skellig måder. Du kan vælge at se

  • Aktuelle watt tal
  • Gennemsnits watt de sidste 3 sek
  • Gennemsnits watt de sidste 10 sek
  • Gennemsnits watt de sidste 30 sek

At kunne se gennemsnits watt inden for en kort tidsrum (3-10-30 sek), giver et roligere watt tal, og gør det nemmere at træne efter et bestemt effekt over en længere periode.

Watt tal fra en Rotor INpower 3D+ på en træningstur, som de vil ses inde på Garmin connect.
Watt tal fra en Rotor INpower 3ED+ på en træningstur, som de vil ses inde på Garmin connect.
effekt barometer rotor INpower 3D+
Et eksempel på en effekt kurve fra en træningstur.

Batteriet

Batteriet i et Rotor INpower watt måler sidder i akslen og monteres fra venstre side. Batteriet er et helt almindelig AA batteri. Rotor anbefaler at man skifter batteriet hver 2.-3. måned. Vi anbefaler at du skifter det hver måned. Ellers risikere du pludselig at watt måleren ikke virker, og set prisen på batteriet op imod at wattmåleren pludselig ikke virker. Så kan det godt betale sig at skifte batteriet i god tid.

Watt måler fra Rotor, der sidder i venstre pedalarm.
Rotor INpower 3D+ watt måler system, er unik i forhold til andre watt målere. Det gælder både på prisen og den enkelte måde at bruge systemet på.

Vi syntes på Dansk cykel Forum at det var nemt at komme til at bruge. Det virkede super nemt, og selv som ny på watt dillen, så var det helt sikkert et system der gjorde træningen mere spændende.