Parlee racercykler, enkeltstartscykler og banecykler

Parlee er et yderst ukendt mærke i Europa. Parlee bliver produceret i Taiwan, og blev produceret første gang i år 2000. I dag findes der både Parlee racercykler, enkeltstartscykler og banecykler. Har du en cykel af mærket Parlee, kan du næsten være helt sikker på at du har en cykel, som ingen andre i din omgangskreds har.

Imens Parlee har haft svært ved at komme ind på det europæiske marked, har Parlee hurtigt slået sig fast som et af de bedste, og dyreste mærker på markedet i resten af cykel-verdenen. Især i USA hvor Parlee betegnes som et af de helt store High-end rammer, og kun for dem med en stor pengepung. Parlee rammer laves således også af noget af det bedste carbon der findes på markedet. Dette skyldes blandt andet, at firmaet der står bag produktionen af Parlee rammer, er samme firma som blandt andet laver carbon produkter til nogle af de hurtigste klasser indenfor motorsporten. Især når man snakker motorsport, er kvaliteten af carbon i højsædet, da carbonnet er placeret steder, hvor det skal beskytte køreren imod stød ved ulykker.

Den eneste dansker der hidtil har præsenteret Parlee på den internationale scene er John Kronborg Ebsen, der i 2012 og 2014 kørte for det Brunai basserede hold Team CCN. Team CCN har igennem næsten alle årene, cyklet på cykler fra Parlee.

Parlee racercykel udstyret med Sram Force og Black Inc fifty hjul.
Parlee racercykel udstyret med Sram Force og Black Inc fifty hjul.

Vi har på Dansk Cykel Forum været så heldige at have enkelte Parlee rammer med os ud på landevejen. Vi er aldrig blevet skuffet over rammernes kvalitet og stivhed. Men vi vil i samme åndedrag også gøre opmærksom på at de fleste Parlee rammer fåes i prisklassen 30.000-60.000 kroner. Så når man er deroppe, så kan man også forlange at det er kræs.

Idag laver Parlee kun racercykler, enkeltstartscykler og banecykler. Om Parlee på et tidspunkt vil lancere mountainbikes, er vi herinde ikke orienteret om,