Varehus cykler – hverdagscykler, børnecykler og racercykler

Ja de er jo svære at komme uden om, når man har et forum om cykler. Idag er de største cykelbutikker faktisk varehusene, som sælger godt ud af deres hverdagscykler. Jeg vil her kort beskrive det at købe en cykel enten hos Bilka, T-Hansen, Harald Nyborg mm. Det vi fleste nok bare vil kalde en varehus cykel.

Disse cykler har den “egenskab” at de kan gå fra at være helt katastrofale, og til dem der er af rimelig god kvalitet. Men ligesom det er hos cykelforhandleren, så får man hvad man betaler for. Så går du ud og investere i en cykel til 1000 kroner, så får du en cykel der MAX er 1000 kroner værd. Dvs at vi snakker et stel der i østen koster 75-100 kroner, hjul af absolut dårligste kvalitet, dæk der er uden punkteringsbeskyttelse, dele der kun lige holder til det man kan forvente og intet mere.

Fordelen er selvfølgelig for mange, at investeringen ikke er alt for stor. Gælder det så samtidig en cykel til en af de små i familien, er det som regel bare en cykel der skal holde 1 år og så skal den ud igen.

De fleste cykler du køber i et varehus vil være 95 % samlet. Det vil sige at de vigtigste steder hvor det gælder om at cyklen er rigtig samlet og spændt ordentligt efter, det skal du selv stå for. Så vores anbefaling til dig, der har bestemt dig for, at købe en cykel i et af de butikker – tag til din lokale cykelhandler og få ham til at samle den færdig. Du skal regne med at han tager mellem 400 og 700 kroner for det. Men det er absolut pengene værd. Dette vil give dig en sikkerhed for at delene på cyklen er monteret forsvarligt.

Vi vil ikke herinde råde eller fraråde dig at købe en såkaldt varehus cykel. Men forvent ikke at få mere end du betaler for. Men lige så meget som du kan finde et godt tilbud i en cykelbutik, lige så heldig kan du være i et varehus.