Justerbar frempind til hverdagscykler, mountainbike og racercykler.

De fleste nye cykler har idag monteret en frempind der kun kan rykkes op og ned. Det gælder både cykler med en frempind der monteres, ved at stikke stilken fra frempinden ned i stilken fra forgaflen (den lidt gammeldags metode), og de frempinde der spændes om stilken fra forgaflen (ahead).

Men rigtig mange af dem der køber en hverdagscykel til helt normal brug, oplever at mangle nogle flere justerings muligheder, for at få styret til at være lige der, hvor den passer cyklisten bedst. Det er her den justerbare frempind kommer ind i billedet. Den justerbare frempind gør nemlig at styret både kan flyttes op og ned, og samtidig komme tættere på dig der kører på cyklen.

Den justerbare frempind fåes til begge modeller af frempinde, og kan købes i rigtig mange længder. Dog med en max længde på 140 mm og en minimum længde på mellem 60 og 80 mm efter hvilket mærke frempind det er.

Ender du med at montere en justerbar frempind på din cykel, skal du være opmærksom på at sådan en frempind, imodsætning til en traditionel frempind kræver vedligeholdelse, dog i meget lille mængde. Det kan nemlig være en god ide at smøre den justerbare frempind, i det led hvor du kan justere den,efter hvor tæt styret skal være på sadlen. Både fordi det gør det nemmere den dag du skal løsne skruen og justere frempinden, og samtidig fjerner den risikoen for at frempinden skal begynde at pive imens du cykler.

Vores holdning herinde til justerbare frempinde på cykler, og i særdeleshed hverdagscykler. Så vil vi helt klart anbefale at få en sådan frempind monteret fra starten af, da det giver muligheden for at få den optimale sidestilling på din cykel.

Eksempel på justerbar frempind til hverdagscykel, racercykel eller mountainbike.
Eksempel på justerbar frempind til hverdagscykel, racercykel eller mountainbike.