Fjorden Rundt – Ringkøbing Fjord

Fjorden Rundt er arrangeret af SGCM (Skjern Cykelmotion), og har været kørt siden 1990. Som regel med start første weekend i juni.

Turen rundt om Ringkøbing Fjord er næsten ved at blive en klassiker for mange, og næsten et must at være med til. Idag har løbet for længst rundet de 1000 deltagere, og nærmer sig hastigt de 2000.

Løbet er 105 km og har 4 startsteder (Skjern, Bork, Hvide Sande og Ringkøbing). De fleste har dog som regel valgt at have start i Skjern.

Ruten er enkelt og køres på hovedvejen omkring Ringekøbing Fjord, dog med små afstikkere ind igennem Ringkøbing og Skjern.

Med så mange deltagere, og i en weekend med meget tysk trafik ude ved Vesterhavet, kan det eneste minus være farlige situationer, når der både skal være plads til mange cyklister og billister mellem Nymindegab og Søndervig.

Forplejningen fejler absolut intet. Der er super god forplejning ved alle 4 startsteder. Både før, under og efter løbet. Arrangørerne har også, trods den gode forplejning og elektronisk tidstagning, formået at holde start gebyret nede på et fornuftigt plan ( 1,61 krone pr. km).

Deltagerne sendes afsted i grupper á max 50 ryttere.

Vi har alle på Dansk cykel Forum kørt løbet flere gange, og har generelt haft en positiv oplevelse hver gang.