Fizik sadler til race, triathlon, bane, mountainbike og kvinder.

Til nye på cykelmarkedet så staver firmaet navnet fizik sådan her – Fi’zi:k.

Fizik kom på markedet i starten af dette år tusind. Fizik har vist sig som et firma der er god til at lave cykeludstyr der passer til den enkelte forbruger. En sadel fra Fizik er ikke bare en sadel. En sadel fra Fizik er en sadel der er lavet lige til dit forbrug. Derfor laver fizik også test-sadler, som butikker der sælger Fizik sadler, i de fleste tilfælde har på lager. Dette giver det dig som forbruger, mulighed for at teste en række sadler, inden du vælger hvilken der lige passer din bagdel.

Fizik laver sadler til både race, bane,triathlon, mountainbike og sadler specielt til kvinder.

Til race og Bane har Fizik valgt at give deres sadler 3 dyre-navne der symbolisere hvad de er beregnet til. De 3 navne er –

  • Snake – beregnet til dem der giver fuld gas, og som ikke ønsker comfort overhovedet.
  • Chameleon – lavet til rytteren der gerne vil give lidt gas men som også ønsker en smule comfort.
  • Bull – er sadlen til den rene motionist, der bare ønsker comfort og go siddestilling.

Så når du er ude og kigge på sadler fra Fizik om det er i en butik eller på nettet, vil der som regel stå mærket på sadlen og efterfølgende “made for Snake, Chameleon eller Bull”. Det er så op til dig, at finde ud af hvad dit behov er.

Til Mountainbike har de valgt at kalde dem –

  • 29″ – siger lidt sig selv. Her er sadlerne lavet til 29″ mountainbikes.
  • All mountain/marathon – her er det sadler der er beregnet til kørsel med full-suspension.
  • Cross County – her er tale om sadler der er beregnet til hardtail.

Til triathlon laver Fizik sadler med og uden sadelspids. Den manglende spids på nogle af Fiziks sadlerne, kan for nogle kompentcere for de mål som UCI har fastsat som max og minimum, fra sadelspids til yderkanten af enkeltstartsstyret.

For dem der ønsker en rille i midten af sadlen laver Fizik sadler de har valgt at kalde Versus Range. I den kattegori har de så modeller der hedder –

  • VS – med kun en lille fordybning midt på sadlen
  • VSX – en noget dybere fordybning i midten af sadlen.

Cykelsadler har også et stel under selve sadlen som gør at sadlen kan spændes fast til sadelpinden. Dette stel er både lavet i aluminium, titanium og carbon. Titaniums modellerne er på vej væk igen. Imens alle carbon modeller er tilført mærket Braided. Disse sadler koster som regel halvanden gang mere end dem med aluminiums stel. Forskellen på de to materialer, giver dig som forbruger en lille besparelse på vægten og en lidt mere stiv sadel (hvis du køber dem med carbon-stel). Om du som forbruger kan mærke forskel, er op til dig selv at vurdere.

Til kvinder har Fizik 2 slags sadler. De har –

  • Arione – modeller til dem der ønsker fart og ingen komfort… andet end det komfort der er i bukseskindet.
  • Vitesse/Vesta – modeller til dig der ønsker en sadel med komfort.

Vi har alle herinde kørt med Fizik sadler i mange år, og der skal noget helt revolutionerende på market, før vi vælger at skifte.

Fizik laver også andre produkter som sadeltasker, sko, styr, styrbånd mm. Vi vil senere herinde skrive indlæg om hvert af de produkter.