Lithium batterier til el-cykler

Lithium (li-ion) batterier er idag, næsten standard på alle el-cykler. Lithium batterier har den fordel at-
1. De vejer ikke særlig meget.
2. De har en lang rækkevidde.

Det er dog meget vigtigt at du følger forskrifterne ang opladning af din el-cykel, da Lithium batteriet kan være meget sårbar overfor uregelmæssig opladning. Så køber du en el-cykel med Lithi-um batteri, er det vigtigt at du forhøre dig hos forhandleren om regler for opladning af batteriet. Enkelte el-cykler med Lithium batteri, vil samtidig være udstyret med et system så det selv slår fra, når batteriet er fuldt opladet.

En el-cykel med et lithium batteri på, skal helst kobles til en oplader mindst en gang hver 4. måned. Gør du ikke det, risikere du at dit batteri langsomt mister kapaciteten, og dermed rækkevidden. Det er simpelthen cellerne i batteriet der “dør”. Det er selvfølgelig også vigtigt at den forhandler du køber din el-cykel hos, også har overholdt den her regel, imens cyklen har stået på lager.

El-cykler med indbygget batteri bruger Lithium-Ion polymer (li-pol) batterier. De er næsten det samme som et almindeligt Lithium batteri. De har dog den egenskab at de kan formes, og derfor gode til cykler med indbyggede batterier. Disse batterier kan dog ikke opladdes lige så mange gange som et almindeligt Lithium (li-ion) batteri.