Batterier til el-cykler

El-cykler vinder stadig mere og mere frem, både indenfor hverdags-cykler til den almindelige forbruger, men også til race og mountainbike.
Da der er kæmpe forskel på, kvaliteten og ydeevnen på batterier til el-cykler. Så vi vil herinde på Dansk Cykel Forum de kommende dage, blogge om hvad du især skal ligge vægt på angående batteriet, når du køber en el-cykel til almindelig brug.
Når du køber en el-cykel vil sælgeren tit og ofte oplyse dig om hvor langt cyklen kan køre på en opladning. Distancen ligger som regel på et sted imellem 60 og 140 km på en opladning. Helt efter hvilket batteri der sidder på cyklen. Men du skal vide at distancen, som batteriet har kapacitet til, afhænger af –
1. Rytterens vægt. Jo mere du vejer, jo kortere ture kan cyklen klare.
2. Hvilken temperatur som cyklen bruges i. Jo koldere vejret er, jo færre kilometer kan batteriet klare.
3. Hvilket terræn man cykler i. Går det meget opad, tømmer du hurtigt batteriet.
4. Som den sidste ting, så handler det jo også om hvor meget du som bruger ønsker at træde til, og hvor meget du ønsker at cyklen skal yde for at komme fremad. Jo mere du ønsker at slappe af og nyde el-cyklens kraft, jo færre kilometer kan du cykle på en opladning.

Det skal siges at batteriet på din el-cykel, mister ca. 50 meter i rækkevidde, for hver gang du oplader batteriet. Dette kan lyde af meget. Men et lille regnestykke viser, at batteriet på 100 opladninger vil miste ca. 5 km i rækkevidde.

Hvad er din erfaring med el-cykler? Så læg en kommentar.