29 tommer MTB

Det sidste år, har Mountainbikes med 29 tommer hjul vundet meget frem på det danske marked. 29 tommer MTB har faktisk været længe undervejs, og blevet brugt i en del tid på det amerikanske marked. Faktisk så lang tid at 27,5 tommer er begyndt at overtage derovre, inden 29 tommer er færdig med at mætte det danske marked. Fordelene og ulemperne ved 29 tommer, set i forhold til 26 tommer, skal man prøve for at forstå. Hvad angår 27,5 tommer mountainbikes, vil jeg skrive mere om det, når det har vundet mere ind på det danske marked.

For dem der står og skal ned og købe en mountainbike til brug ude i skoven, vil jeg foreslå at man tager en lang prøvetur på begge modeller i alt det terræn man vil bruge cyklen i til dagligt, og vælge ud fra de erfaringer man gør sig der.

Der er ingen tvivl om at mountainbikes med 29 tommer hjul, har en kæmpe fordel på plan underlag, med små forhindringer, imens 26 tommer er go på single-track.

Så inden du laver den helt store indvestering… spørg dem der cykler meget der hvor du selv skal cykle, hvad deres erfaring er, på netop det underlag. Prøv evt en tur på begge modeller (der findes cykelbutikker og cykelmærker der engang imellem afholder demo dage i skoven, tjek evt Giants hjemmeside ang hvor de holder det).