Cykeltøj

Assos

Assos betegnes af de fleste som det bedste cykeltøj-mærke på markedet. Jeg vil ikke betvivle det og har selv brugt det i mange år på landevejen. Det skal siges at Assos som regel koster minimum det dobbelte af alt andet cykeltøj, men er også som regel alle pengene værd. Dette er ikke kun kvaliteten jeg vil fremhæve her, men også designet som er rigtig fedt. Assos laver kun tøj til den kræsne bruger, så leder man efter middelmådigt tøjkvalitet, vil det ikke være muligt at finde det med Assos mærket på.

Giordana

Giordana er et mærke der har været på markedet i mange år. Giordana er kendt som et godt og anderkendt mærke, og et mærke som rigtig mange bruger. Girodana laver tøj i mange forskellige kvaliteter, så det er både muligt at få den rigtig gode kvalitet og det som ikke er beregnet til at holde i alt for mange år. Men det er bestemt et mærke der kan anbefales.

Pearl Izumi

Pearl Izumi laver tøj og sko til både cykling og løb. Mærket har eksisteret i 60 år og er kendt for at lave tøj og sko af høj kvalitet. Så skal man ud og have godt tøj til at dyrke sport i kan det klart anbefales at købe tøj herfra…

Nalini

Nalini har været på markedet i mange år og et meget annerkendt mærke. Nalini er mest kendt for sit tøj, men laver også cykelsko i rigtig go kvalitet. Så skal man ud og købe cykeltøj kan Nalini absolut godt anbefales…

Grip Grab

Grip Grab er et forholdsvis nyt produkt på markedet. Men ved god design og rimelig agressiv markedsføring, har de sørget for at komme frem på markedet. Grip Grab leverer produkter, for det meste, til at holde varmen på hænderne, fødderne og hovedet. Produkterne har som skrevet et fedt design og sidder super godt. Men til gengæld har de haft lidt problemer med kvaliteten af syningerne især på de tynde sommer handsker, men der er som regel ingen problemer med at få handskerne byttet…. men det skulle helst ikke være derfor man køber produktet. Til vinterbrug skal jeg med det samme anbefale handskerne med mærket “nordic”. Hvis man cykler med bare en smule intensitet, vil det nærmest være umuligt at fryse fingrene.  Så alt i alt er produkterne fra Grip Grab, noget jeg absolut godt kan anbefale. Grip Grab leverer også assesories til fitness og skisport.

Vifrasport

Vifrasport er et tøjfirma der er mere end 30 år gammelt. Vifrasport er de seneste år begyndt at gøre mere og mere indenfor tøj til klubber og firmaer. Tøjet er blevet rigtig populært, da der er en kort leverinstid på max 65 dage og et ikke særlig stort krav om minimum leveringsantal. Kaliteten er okay, men det er normalt ved tøj til firmaer og klubber at kvaliteten ikke er super, da de fleste klubber og firmaer skifter sponsorer hvert 3-4 år, og derfor også skifter tøj. Men designet er okay fedt og de fleste der bruger Vifrasport ytre som regel også at de er yderst tilfredse med kvaliteten af tøjet.

Tøj og udstyr til spinning

Til dem der kun bruger tøj til spinning, vil jeg bare gerne lige påpege lidt til dem der skal ud og spinne for første gang, og ikke har meget erfaring med brug af cykeltøj og udstyr.
Når man skal købe cykelbukser er det vigtigt at man giver sig en mulighed for at prøve cykelbukser med seler. For dem der har cyklet i mange år, er det en helt normal tankegang. Men er man ude og købe for første gang, kan det være svært lige at forstå hvorfor man skal køre med cykelbukser hvor der er seler i. Men hvis der ikke er seler i bukserne vil bukserne have det med at kravle ned når man sidder på cyklen, og det vil forstyrre i træningen. Samtidig med det, har cykelbukser uden sele, en elastik i mave-højde, der kan irritere og gøre at man får ondt i maven under træningen. Det skal også siges at det er vigtigt for kvinder at købe bukser specielt beregnet til kvinder, da det betyder meget hvordan selerne sidder, i forhold til brystpartiet.
Den anden ting der er vigtig for dem der spinner er cykelskoene og klamperne. Næsten alle (ca 99%) af spinning centrene bruger pedaler med mærket Keo eller Look. Til disse pedaler skal man bruge klamper fra Look, som både fåes i sorte og røde. De røde er lavet til at have lidt bevægelses frihed hvorimod de sorte, er beregnet til at fødderne sidder helt fast. Look klamper kan også købes fra andre producenter og af næsten sammen kvalitet som dem fra look.
Ang skoene findes der ikke sko kun beregnet til Spinning. Skal man have sko til spinning skal man bare købe sko beregnet til landevejscykling.

Styles

Styles er et forholdsvis nyt mærke inde på det danske marked af sports sokker. Jeg har selv haft den mulighed at prøve sokker af mærket Styles, og kan lige så godt indrømme, at det er de bedste cykelsokker jeg har prøvet indtil videre. Strømperne er uden syninger og med en super go elastik i toppen, som gør at sokken sidder helt tæt til foden. En elastik der ikke bliver “slap” efter kort tids brug. Et plus er også at sokkerne er super slid stærke. Styles sokker kan bestilles efter eget design, hvis man ønsker et specielt design til sig selv eller en forening/klub. Styles sælger sokker til alle former for sport, og også kompessionsstrømper.