Press fit 30 (PF30) kranksæt

PF30 ligner meget BB30. De er begge reelt beregnet til Cannondales 30 mm aksel. Men forskellen ligger i at lejerne er placeret i skåle, i stedet for at ligge i rammen. Men når du ikke kan ændre på størrelsen på lejerne, og har valgt at lægge dem i skåle. Så er producenterne af cykelrammer der ønsker at bruge PF30 lejer i stedet for BB30 lejer, så er man tvunget til at ændre på størrelsen af holdet i stellet.

Dette betyder at Press Fit 30 lejer passer til et cannondale stel med en 46 mm hul, og med en bredde på 68 mm (race) eller 73 mm (MTB). Kigger man på udformningen af PF30 lejerne, kan man godt få den tanke om de ikke også passer til et stel med en bredde på 86,5 mm, og et huldiameter på 46 mm. Et stel der normalt vil skulle bruge en BB386EVO krankboks. Det kan man faktisk godt, man vil dog opleve at plastikrøret der lægger inde i rammen mellem de 2 lejer, og passer på lejerne imod det vand der kan komme til at lægge inde i et cykelstel. Dette rør vil være 18,5 mm for kort. Men det betyder ikke at du ikke kan bruge cyklen uden dette rør, det kan du godt.

Ceramicspeeds PF4630 krank

Det har bland andet Ceramicspeed udnyttet, da de har lavet kranksættet PF4630, som er kompatibelt med stel der er 46 mm i inderdiameter, og matcher PF30, Cérvelos BBright og BB386EVO. Problemet med længden af plastikrøret har Ceramicspeed klaret ved at lave et fleksibelt midter-rør. Akslen skal selvfølgelig stadig være med 30mm i deameter, som Rotor 3D30, 3D+ og Flow.

Mål til PF30