Hvad må et motionscykelløb koste?

Sæsonen er startet og rigtig mange motionister valfarter til alle de store cykelløb. Men samtidig med at cykelsporten er blevet vanvittig populært, er prisen på motionscykelløb også strøget i vejret. Men hvad kan man tage for at give motionister lov til at deltage i et cykelløb?

Vores egen erfaring med at deltage i motionscykelløb, går helt tilbage til midten af 90erne. Det vil sige at det er næsten 25 år siden at vi for første gang begav os ud i det danske land for at konkurrere med ligeværdige, eller næsten ligeværdige motionister. Den gang var kravene til arrangørerne ikke så store og prisen også væsentlig mindre. Ja dengang mødte man op et sted i landet og fik et nummer på ryggen og vupti så var der cykelløb for alle pengene. Prisen lå på ca 1 krone pr kilometer og forplejningen før og efter løbet var i top.

I dag er prisen væsentlig skruet op og man kan godt regne med at prisen pr kilometer ligger på 3-6 kroner pr kilometer. Men hvad får man for de penge? Vi har kigget lidt på hvad der kan være grunden til at priserne er steget så meget. Der er i dag til flere cykelløb:

  • Elektronisk tidstagning
  • Marshals på ruten, som kører på motorcykel
  • Hoppeborg ved starten til de små
  • Mekaniker ved starten
  • Goodiebag med Gel og reklamer
  • …og meget meget mere.

Men er alt det nødvendigt? Hvor er den gode forplejning efter løbet blevet af? Det er jo faktisk blevet mere normen end undtagelsen at man skal betale for forplejning efter løbet, selvom det faktisk er det der er vigtigst. Hvis man er motionist med udstyr der er i orden ved ankomsten til løbet. Hvad skal man så bruge en Hoppeborg og en mekaniker til?

Når vi oplever løb som Fjorden Rundt (Ringkøbing Fjord), og ser hvad man der får for sine penge der. Kan man især godt undre sig over de andre cykelløbs grådighed. Her koster løbet stadig under 2 kroner pr kilometer, der er 4 forplejningssteder og super forplejning efter løbet. Der er elektronisk tidstagning… og lad os lige også tage hoppeborgen med for en god ordens skyld. Hvordan kan det så forsvares at andre nyopståede løb kan gange distancen med næsten 6, og så lade det være prisen for at starte?

Go tur 🙂