Black inc Mountainbike hjul

2017 bliver året hvor mountainbike folket også kommer til at nyde sporten i selskab med det taiwanesiske hjulmærke Black Inc. Black Inc har nu i nogle år leveret nogle af de bedste cykelhjul til landevejen, og med skivebremsernes indtog på landevejen er vejen nu banet for Black Inc hjul med skivebremser, til både Race, Cross og mountainbike.

Black Inc mountainbike hjul til 2017

Vejen hertil har været lang, hvis man spørger leverandørrene af Black Inc cykelhjulene. For imens der har været fuld fokus på at levere de bedste hjul til landevejen. Har en stor del af planlægningen for fremtiden, lagt i om skivebremser skulle blive lovligt til de store cykelløb. En tanke der er uundgåelig når man går med ambitioner, om at levere hjul til ryttere i den absolutte verdens-elite. Men med udsigten til at skivebremser er kommet for at blive på landevejscyklerne også, vil udviklingen af skivebremse nav hurtigt tage fart.

Så sommeren 2017 er blevet deadine for Black Inc for levering af hjul til mountainbike og cross sporten. Hvilket pludselig giver skovfolket mulighed for at nyde et sæt high-end carbon hjulsæt, med toppen af poppen når det gælder nav, lejer, eger og fælg samlet på et sted.

Teknologi til skivebremser

Men at bygge hjul til skivebremser, er ikke den samme proces som at bygge hjul til fælgbremser. Dette skyldes det asymetriske vrid der helt automatisk vil komme, når du bremser i den ene side af navet. Set i forhold til fælgbremser der bremser på begge sider af hjulet. Så hvor hjul til landevejen uden problemer kan bygges med radial opspændt forhjul, er det nødvendigt at have kryds på egerne, når der er skivebremser involveret.

Ceramicspeed lejer

Som det også er på Black Incs landevejshjul, går de ikke på kompromis når det gælder lejer i nav og body. Så med verdens bedste keramiske lejer fra Ceramicspeed, vil du som forbruger mærke hvad det vil sige når hjulene ruller som en drøm.

Men det er vigtigt når du kører med lejer fra Ceramicspeed at du husker at vedligeholde lejerne. Ceramicspeed råder dig til at smøre deres lejer op for hver 1500 km. Vi har på Dansk Cykel Forum brugt lejer fra Ceramicspeed siden 2008, og vores erfaring er at hvis du bruger dine ceramicspeed lejer i alt slags vejr, så er de 1500 km ikke helt ved siden af. Men er du den type der kun bruger cyklen i godt vejr, kan du godt nøjes med at smøre dem op for hver 3000 km. Da det som regel er hård blæst og regnvejr der har det med at ødelægge lejerne.

Vi glæder os på Dansk cykel forum til at prøvekøre cykelhjul til racercykler, mountainbike og crosscykler fra Black Inc.