Factor One Special Edition racercykel

2017 bliver året hvor Factor for alvor ønsker at fodre cykelverdenen, med en cykel hvor der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten overhovedet.

Factor er i Europa et forholdsvis nyt mærke. Indtil videre er de kun set på One Pro cycling cykelholdet i 2016, og nu i 2017 på det franske AG2R. Vi har et andet sted på bloggen før skrevet lidt om det engelske mærke, der på få år har forstået at gøre sig rigtig meget bemærket. Nu kommer de så med deres nye Factor One Special Edition. Vi har set nærmere på hvad denne nye super cykel har at byde på.

Factor One Special Edition

Carbon teknologi

Cykelindustrien er fuld af forskellig carbon kvalitet. Med den nye Facotr One Special Edition får du markedets bedste carbon. Det vil sige det stærkeste og det letteste carbon, der kan udvikles til cykelstel.

Asymetrisk cykelstel

Det nye indenfor cykelstel, er at bygge stellet asymetrisk. Hvorfor er det så at man bygger en cykel asymetrisk? Det skyldes simpelthen at cyklen, er monteret med klinger og kassette i den højre side af cyklen, men ikke i venstre. Det er der faktisk intet nyt i. Men når du har bygget en cykel sådan op, vil den helt automatisk få et asymetrisk vrid i stellet, når stellet er under maksimal pres. Derfor er flere og flere cykelproducenter gået over til at bygge deres high-end cykler asymetrisk. Men hvor de fleste bare bygger det symetrisk ved at bruge stærkere carbon i den ene side af stellet (nede omkring kranken). Så har Factor simpelthen valgt at bygge stellet med forskellig tykkelse i baggaflen. Dette skulle gerne give en mere stabil cykel, når der bliver trådt helt igennem.

2-delt skrårør

Factor lancerede for første gang 2-delte rør i 2013, men dengang var det kronrøret som Factor havde valgt at dele i 2. Denne nyskabelse gav dem en innovations-pris på Eurobike det samme år. Men det 2 delte kronrør blev aldrig rigtig til noget i denne omgang. Men heldigvis stoppede de ikke med at dele rørene af den grund. For med det 2-delte skrårør skaber Factor en klar forbedring, af aerodynamikken og vindcirkulationen.
Det 2-delte skrårør er set før. I midten af 90erne var det Colnago der valgte at lave noget der ligner det Factor nu, har kunnet se det store idé med. Dog var det dengang mere 2 tynde separate rør, der gik ved siden af hinanden.

Ceramicspeed

Når man allerede er i gang med at lave kvalitet. Hvorfor så ikke også smide de bedste lejer på hele cyklen. Så i samarbejde med det dansk baserede Ceramicspeed, har Factor valgt at udstyre den nye One ramme med ceramicspeed lejer i krank, hjullejer og selvfølgelig med ceramicspeeds nye oversize pulleyhjul.

Factor One med Black Inc hjulsæt

Ikke overraskende bibeholder Factor deres samarbejde med Black Inc, og levere cyklen med et af markedets bedste full carbon cykelhjul. Black Inc er i forvejen i samarbejde med Ceramicspeed. Så ikke overraskende er det også deres super lejer der sidder i navene.

Full carbon cykelstyr og frempind

Som toppen af kransekagen er styr og frempind selvfølgelig også bygget ud i et, og af samme carbon kvalitet som resten af cyklen. Du kan selvfølgelig selv bestemme hvad kombinationen af længden på frempinden og bredden på styret skal være.

Hvad skal den så koste?

Når du får det bedste af det bedste fra cykelverdenen, så skal du selvfølgelig heller ikke slippe helt billigt. Vejledende udsalgspris kommer til at ligge lidt over de 100.000 kroner. Men så får du også toppen af poppen, og alt det bedste samlet på et sted. Så står du og leder efter noget de andre ikke har, men som også skal kunne give dig den ultimative oplevelse. Så er Factors nye One Special Edition, helt sikkert noget for dig. Denne fantastiske ramme, leveres kun med udstyr fra øverste hylde. Men når du nu skal ud og have en fed oplevelse, hvorfor så nøjes.

Go tur!