Camelbak podium drikkedunk

Hvor kompliceret skal det være at drikke af en drikkedunk?

Camelbak Podium drikkedunk.
Camelbak Podium drikkedunk.

Tænker måske at det har været spørgsmålet som man har stillet sig selv, inden Camelbak firmaet opfandt deres svar på en smart cykeldunk til landevejs- og mountainbike sporten. Vi har “prøvekørt” deres Podium model og set om teknologien som følger med dunken er vigtig og funktionel.

Først skal det lige nævnes at Podium modellen er en cykeldunk lavet af et materiale der er sundere for den enkelte sportsudøver. Det vil sige at den er lavet af 100% BPA (Bisphenol A) frit TruTaste polypropylene, der ikke udskiller sundhedsskadelige stoffer og dermed ikke den kedelige smag af plastic. Derudover er den lavet med et åben og luk system (always Open – Always Shot), som drejes med fingrene, og et anti-dryppe system der gør at flasken selv i åben tilstand ikke drypper, hvis du vender flasken på hovedet.

Det kan alt sammen lyde smart og lidt en videre udvikling af alle de gamle “systemer” som andre cykeldunke er lavet med. Personligt kunne jeg aldrig finde på at investere i en Camelbak Podium model igen. Simpelthen fordi det pludselig bliver kompliceret at drikke af en cykeldunk, hvilket jeg mener er helt unødvendigt. Specielt åben og lukke systemet, som kræver at du drejer toppen med hænderne. Som cykelrytter i mange år, kender jeg kravene til at der kommer vand ud af dunken når du trænger. Man gider ikke sidde til et løb og være presset til det yderste, og så kommer der ikke vand ud af dunken når du ønsker det. Hvorefter du skal bruge begge hænder for at åbne den. Hvor du med de traditionelle dunke, kan trække proppen ud ved hjælp af tænderne, hvis du mangler at åbne din dunk.

Men Anti dryppe systemet, som gør at vandet kun kommer ud hvis du trykker på flasken, eller suger af den, kan godt virke mere som et salgs argument, end som et reelt behov.

Generelt virker Camelbak dunker mere som en dunk der er god at bruge i hjemmet, hvis man har små børn der godt kan lide at drikke af en cykelflaske imens de evt ser tv. Eller hvis du godt kan lide at have en dunk du kan have overalt (i din rygsæk, på din cykel mm), uden at vandet hælder ud af den, ligemeget hvordan den vender. Men er du en cykelrytter (som mig) der bare vil have en funktionel dunk, som du kun bruger i forbindelse med at du cykler på din racer/MTB, så vil du helt sikkert hurtigt drømme dig tilbage til den tid, hvor din dunk var mere simpel.