Er du på udkig efter en elcykel?

Elcykler er for alle, unge som ældre. Tidligere blev elcykler betragtet som et transportmiddel for ældre mennesker, men dette er ikke tilfældet. Elcykler er for alle der ønsker at komme frem på en lettere og hurtigere måde, ovenikøbet uden at blive svedig og udmattet. Miljø hensyn, trafikpropper og frisk luft, samt smartere og mere pålidelige elcykler til fornuftige priser gør denne transportform mere attraktiv og tilgængelig.
Når man skal ud og vælge den rette elcykel kan valget være stort og uoverskueligt.
Det er derfor en god ide at gøre op med sig selv hvilken cykeltype man leder efter, herunder om det skal være en –

  • normal klassisk cykel
  • citybike
  • hybridcykel
  • MTB med hjælpemotor

Ydermere om det skal være et dame eller herre stel, med oprejst eller sporty siddestilling.Er du på udkig efter en elcykel?

Hvad skal du gå efter?

For at hjælpe dig selv på rette vej er det en god ide at starte med at overveje hvilke behov der skal dækkes af din nye cykel og undersøge hvilke cykeltyper der dækker disse. Hvad skal cyklen bruges til?
Hvor mange kilometer skal du køre dagligt? Hvordan er terrænet du skal køre i? Hvor meget bagage/vægt skal transporteres? Batteriets størrelse er en vigtig faktor ift. dit valg, for at sikre dig en tilstrækkelig rækkevidde og er meget afhængig af hvor meget du beder cyklen om at yde. Jo større batteri desto mere kapacitet og længere levetid på batteriet.

Motorplaceringen er en anden vigtig faktor at overveje, da der er forskellige fordele og ulemper.

  • Forhjulstrukne elcykler giver dig den billigste og mest lydløse motor, som oftest findes på de klassiske modeller. Her får du følelsen af at blive trukket fremad.
  • Krankmotoren giver dig en cykel i god balance samt den mest naturlige køreoplevelse, og findes på både klassiske modeller og citybikes.
  • Baghjulsmotoren giver en skubbende fornemmelse samt mulighed for udvendig gearing. Denne løsning findes oftest på sportsmodellerne.
    I dag er der mange spillere på banen ift. at levere motorsystemer og innovationen inden for dette felt kører på højtryk, dette er med til at sikre fortsat bedre teknologier samt billigere priser for dig som forbruger.

Bremserne er ligeledes en ting at overveje, da elcyklerne er tungere end normale cykler og derfor kan være sværere at bremse ned. Jo højere hastighed samt ujævnt terræn på turen kræver stærkere og bedre bremser, fx i form af skivebremser, hvor lav hastighed ved bykørsel fint bremses ned af fx rullebremser.
Walk assist og power assist er to hjælpsomme funktioner, som gør det nemmere at hhv. trække cyklen og sætte i gang, ved lige at give det indledende skub til du kommer i gang.
Ligeledes er komfort i form af affjedring af enten sadelpind eller forgaffel et behageligt plus ved længere ture samt ved højere hastighed.

Der findes forskellige elcykel-guides til at hjælpe dig i den rette retning i din beslutningsproces. Samt gøre fordele og ulemper klare for dig som forbruger, når du skal have opfyldt netop dine behov.