Krankboks typer til MTB og Race

Når du skal skifte kranken ud på din mountainbike eller racercykel, eller montere en ny krank på et nyt stel, er det vigtigt at du køber den rette krank til din cykel. Det er nemlig blevet til et stort marked der er for krankbokse i dag, og størrelse på krank-hul og bredden på stellet nede ved krankboksen, er ikke den samme på alle cykler i dag.

På enkelte rammer står der med et lille mærkat, hvad det er for en krank der passer til din cykel. Men skulle der ikke stå noget, kan du evt måle hul-størrelse og bredden på rammen nede ved kranken. Så kan du via det skema jeg har lagt nede i bunden af indlæget, se hvad det er for en krank du skal have skaffet.

Men jeg vil er lægge et par skemaer for krank modeller til MTB og race op for dig, så du nemmere kan finde ud hvad det er for en krank du skal ud og lede efter.

(klik på skemaerne, for stort format).

Skema for mountainbike.
Skema for mountainbike.
Skema for race.
Skema for race.

Der kan efter jeg har lavet det her indlæg være kommet endnu flere på markedet. Men jeg vil gøre alt for at holde listen opdateret.

Som du kan læse på skemaet, så er der steltyper som Trek, Specialized og Cervelo, der har lavet der helt egen krank størrelse. Så skal du have en krank til et af deres cykler, er det som regel en nødvendighed at du kontakter en af deres forhandlere.