Pinarello cykler

Når man nævner Pinarello, er man næsten også nød til at nævne Miguel Indurain. Miguel Indurain var nærmest indbegrebet af Pinarello i starten af 90erne. En tid hvor Miguel Indurain vandt Tour de France 5 gange og Giro de Italia 2 gange. Lige efter det var det Bjarne Riis der holdt fanen høj for Pinarello, da han vandt Tour de France i 1996 på en Pinarello. Idag (2015-2016) er det så Chris Froome og Team Sky der er Pinarellos ansigt ud af til, når det gælder promovering af deres mærke på racersiden.

Men helt præcis begyndte Giovanni Pinarello at lave håndbyggede cykelstel helt tilbage til 1961 i den lille italienske by Treviso.

Idag laver Pinarello –

  • Racercykler
  • Enkeltstartscykler / Tri-cykler
  • Mountainbikes
  • Crosscykler
  • Banecykler
  • Fixicykler (singlespeed)
  • Citycykler
  • Børne-racere

Pinarello er på carbon siden, et af de firmaer der er mest fremme i teknologien for at lave nogle af de lækreste og bedste rammer. Blandt andet arbejder Pinarello målrettet for at lave cykelstel i Carbon der er mest behagelig at køre på. Dette gælder arbejdet med at på at fjerne det asymetriske i rammen, når en cykel reelt er mest påvirket i højre side, hvor kæden – og dermed trækket ligger. Udover det arbejder Pinarello konstant på at udforme rammen, så den bedst absobere for de stød, som en vej helt normalt vil give. Samtidig med det er aerodynamikken også en vigtig faktor i Pinarellos arbejde med deres rammer, som de prøver at gøre mere aerodynamiske, ved hjælp af blandt andet nano-teknologi, som skulle gøre at vinden nemmere passere rammen.

Men ikke underligt at firmaer som Pinarello bruger meget tid på at gøre deres rammer så komfortable som man nu kan lave en fuldblodsracer, stive fra side til side og aerodynamiske. Nu hvor teknologien i at lave lette cykler, ikke har den store idé, når cykler i det professionelle felt SKAL minimum veje 6,8 kilo.

1 års extra garanti

Når du køber din Pinarello cykel ramme er det muligt for dig at få 1 års extra garanti på stellet. For at få det extra år, er det nødvendigt at du MAX 10 dage efter dit køb, går ind på Pinarellos hjemmeside og registrere dit produkt. Køber du en hel cykel, gælder garantien kun for stellet og de dele på cyklen som er produceret af Pinarello (feks hjul, flaskeholder mm).

Men går man lidt svæk fra High-end racercyklerne, og kigger på resten af Pinarellos modeller. Så vil man igen kunne fornemme det italienske look. Intet er overladt til tilfældighederne. Det er nemlig –

  • Kvalitet
  • Stilrent

Vi har på Dansk Cykel Forum i flere omgange haft med Pinarello cykler at gøre. Både under service af cykler fra Pinarello, men også som cykelrytter. Vi er aldrig blevet skuffet, og haft en dårlig oplevelse. Men det skal også siges at du ved at erhverve dig en Pinarello,  ikke kun får dig en god cykel, du får også en dyr cykel. For er der nogle der ved hvad de skal tage for deres cykler, så er det Pinarello.