Lauf forgafler til fatbike og MTB

Lauf forgafler til fatbike og MTB, er et forholdsvis ukendt mærke.

Lauf laver forgafler til MTB og fatbikes. Men i modsætning til andre forgafler til MTB, hvor der er lavet affjedring ved hjælp af luft og fjeder dæmper. Så har Lauf helt droppet ideen om et luft eller fjeder kammer. De har simpelthen fjernet alle tekniske dele og bare lavet en helt almindelig stiv forgaffel. De har så sat 12 “bladfjedre” i Carbon imellem forhjulet og forgaflen. De 6 “bladfjedre” har så den effekt at de kan give sig nogle få mm, når forgaflen rammer en forhindring i skovbunden.

Dette system gør at

  • Du undgår de mange vedligeholdelses timer hos den lokale cykelhandler. Vedligeholdelses timer der koster.
  • Du undgår at have en forgaffel der fjedre, når du står op og skal accelerere. Bladfjedrene er kun aktiv ved direkte tryk nedefra.

De 6 bladfjedre er lavet af Carbon, som har en fantastisk holdbarhed og samtidig er super fjedrende. De kan faktisk fjedre helt op til 60 mm, som næsten er det samme som luft forgafler fra Rock Shox og Fox.

Men Lauf har alligevel sat en max vægt til forbrugeren af gaflen. Max vægten på Lauf forgafler er –

  • MTB – 110 kg
  • Fatbike – 120 kg

Forgaflen har været testet og brugt af nogle af de bedste ryttere på den internationale scene. De har som regel kommet med et positivt respons.

Vi har ved enkelte test ture, haft mulighed for at afprøve Lauf forgafler. Vi har på Dansk Cykel Forum været super positive. Lauf forgaflen har et super moment når det gælder accelerering, set i forhold til andre luft gafler på markedet. Samtidig med det, så er det fedt at bruge en forgaffel som kun er aktiv når der er et formål med det, ikke også når du vil stå op og accelerere.