Vedligeholdelse af kæden på din cykel

Vedligeholdelse af kæden på din cykel er noget af det vigtigste, når du skal vedligeholde din cykel og kæreglæden. Er kæden for løs, rusten eller slidt, kan cyklen hurtig blive træls at cykle på. Om vinteren er det i særdeleshed vigtigt at du er god til at vedligeholde kæden, da salten vil være hård ved kæden, og hurtig gøre den svær at cykle med. En tommelfinger regel er at smøre kæden 1 gang om måneden, når det er sommer og godt vejr. Om vinteren er det vigtigt at smøre og rengøre kæden mindst 1 gang om ugen. Har du været ude i en god gang regnvejr, er det ikke nogen dum idé lige at tørre kæden af, når du kommer hjem.

En god fremgangsmåde når du smører kæden på din cykel kunne være-
1. hæng cyklen op (hvis muligt)
2. Stram kæden.
3. Sprøjt et smøremiddel på en klud og tør kæden ren. Vigtigt at det er et smøre middel, og ikke et rustopløser middel som WD-40. Det er vigtigt om vinteren at du tørrer kæden af først, for at få salten af kæden.
4. Tag en bøtte kædeolie og dryp/sprøjt det på indersiden af kæden. Ikke alt for meget, da det nok skal fordele sig langsomt.

Har du lukket kædekasse er det ikke vigtigt at smøre kæden lige så tit, da kæden i en kædekasse er godt beskyttet imod vejr og vind.

Har du ikke selv mulighed for at smøre din cykelkæde, så gør brug af din lokale cykelhandler. En god velsmurt kæde, gør den halve tur.

Ønsker du at skifte kæden på din cykel, så tjek linket.