Crankbrothers – egg beater pedaler

På mountainbike fronten, har det altid været et must at have nogle pedaler der er så nemme at komme i, som overhovedet muligt. Simpelt, fordi man modsat landevejs cykling, tit er tvunget til at klikke ud af pedalerne, og bagefter skal hurtigst muligt i dem igen, uden alt for meget bøvl.
Det er her Eggbeater pedaler fra Crankbrothers kommer ind i billedet. For modsat andre pedaltyper, som har 2 sider på pedalen du kan klikke i. Så har Crankbrothers opfundet et system, hvor der er 4 sider at klikke i.

Eggbeater pedalerne minder nok mest af alt om et piskeris. Systemet er yderst effektivt, og har helt klart den ønskede effekt. Det er også muligt at købe Eggbeater pedalerne med et beslag, som gør at pedalerne får en større flade at træde på. Disse pedaler har navnet Candy. Disse pedaler har helt klart den fordel, at de er væsentlig mere behagelige at bruge, sammen med almindelige sko.
Crankbrothers laver også en pedal de kalder Mallet 1, 2, 3 og dh/race. Disse pedaler er fortrinsvis til dem, der ønsker en MTB pedal, kombineret med en helt almindelig pedal.

Når du køber Crankbrothers pedaler er det vores erfaring, at du ikke skal spare på pengene. Der er helt klart forskel på materialet og holdbarheden, jo dyrere pedaler du køber.